Basisrecept: Roerei met bieslook

DSCN1376

Nou kan ik elke dag wel een recept online zetten met leuke variaties, maar zo af en toe is een blog ook heel handig om een basis recept in op te zoeken. Dit is een ontbijt met roerei en bieslook. Nou kun je de bieslook natuurlijk wel laten om hem nog meer basis te maken. Maar naar mijn mening hoort het er gewoon bij. Oké, zo af en toe laat ik het weg, maar dat komt dan meer omdat ik het niet in huis had. Met dit basis recept kun je eindeloos variëren. Doe er bijvoorbeeld wat kaas door of wat stukjes ham of zalm enzovoort.DSCN1374

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 2 grote eieren
  • 1 tot 1 1/2 thl creme fraiche of een scheut melk of slagroom
  • 4 takjes verse bieslook
  • zout en peper
  • wat olie of boter

Zo maak je het:

Breek in een kom 2 eieren en kluts samen met de crème fraiche tot 1 geheel. Knip de bieslook erboven fijn en breng alles op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan met wat olie of boter. Als je pan heet is, zet je het vuur laag. Voeg je ei toe en wacht een paar seconden. Roer rustig met een spatel door je ei mengsel heen en zet het vuur uit vlak voor je ei gestold is. Je zet het vuur net wat eerder uit omdat het ei nog nagaart door de warmte. Blijf nog een paar seconden door roeren dus.
Roerei is echt de snelste manier van bereiden, want het is binnen vijf minuten klaar. Bak hem alleen nooit op hoog vuur omdat de buitenkant dan te snel stolt. Je wilt niet dat het te hard en rubberig wordt, maar lekker zacht en romig. Natuurlijk bak je hem gewoon net zo lang als je zelf wilt. Het is maar net waar je van houd.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Basisrecept: Roerei met bieslook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s