Hartige taart met boerenkool en pompoen

DSCN1391

Nou moet ik eerlijk toegeven dat de ik de verhoudingen niet helemaal goed had ingedacht. De smaak was er gelukkig niet minder om. Het enige nadeel was dat ik mijn schaal wat te vol had gedaan waardoor die in de oven overliep en eigenlijk wat langer had gemoeten. Ik heb hem dus enigszins aangepast en nu moet het kloppen. Pompoen zie je heel vaak met spinazie, maar ik wilde eens wat anders. Het is echt een herfst en winter groente dus ik besloot er boerenkool bij te doen. Bij de familie was het een groot succes ondanks dat ie net iets te kort in de oven had gestaan. DSCN1394Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 4 of 5 plakjes hartige taart deeg
 • 125 gr boerenkool, gesneden
 • 1 kleine flespompoen, of een halve als hij groter is
 • 125 gr geraspte kaas
 • 125 gr spekjes
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 3 eieren
 • 200 ml slagroom
 • 1/2 tot 1 thl nootmuskaat
 • zout en peper
 • olie

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil en snijd de pompoen in kleine blokjes. Snijd een ui in halve ringen. Verdeel de pompoen en de ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met zout, peper, nootmuskaat en olie. Bak ongeveer 20 minuten en laat afkoelen. Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes lichtbruin en laat uitlekken op wat keukenpapier.

Breek in een kom de eieren en voeg slagroom, zout, peper en nog een snufje nootmuskaat toe. Knijp de knoflook erboven uit en voeg de helft van de kaas toe. Roer goed door tot alles gemengd is.

Zet je oven terug naar 180 graden. Vet een quiche vorm in met olie (je kunt ook een springvorm gebruiken en hem met bakpapier bekleden) en verdeel het deeg over de bodem en de randen tot je een goede deegbodem hebt. Doe hier de boerenkool in en druk goed aan, je zal zien dat hij redelijk vol zit. Verdeel de spekjes erover, gevolgd door het pompoen mengsel. Druk een beetje aan en verdeel je ei mengsel erover. Zorg dat de kaas een beetje door de groente heen zit en besprenkel de bovenkant met de rest van de kaas. Bak in de oven voor 40 tot 45 mintuten (ik had 35 min gedaan en dacht dat hij klaar was, helaas was hij net nog iets te nat).

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Hartige taart met boerenkool en pompoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s