Kip met satésaus en stokbrood

DSCN1380Als wij vroeger naar de dierentuin in Rotterdam gingen, wist ik al meteen wat ik wilde eten. In een restaurantje in het park hadden ze namelijk de beste kip saté en die werd altijd geserveerd met brood. Dus altijd als ik kip saté zie staan moet ik daar aan denken. Dit recept is natuurlijk daar op geïnspireerd en ik moet zeggen dat hij aardig in de buurt komt qua smaak (al zeg ik het zelf). Nou vind ik die stokjes altijd maar irritant (als ik de kip er af wil halen, vliegt er altijd wel een stuk over tafel) dus die heb ik voor het gemak gewoon lekker weggelaten. Maar voel je vrij om het op de traditionele manier te doen. Ik ben gewend dit als lunch te eten (niet te vaak hoor). Maar je kunt dit met een salade ook heel goed als avondmaaltijd eten.DSCN1386Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • 1 groot stokbrood of 2 kleintjes
  • 5 el pindakaas
  • 2 el ketjap manis
  • 1 teen knoflook
  • 1 el bruine suiker
  • een scheut citroensap
  • 1/2 thl chilivlokken
  • 150 ml warm water

Zo maak je het:

Bak je stokbrood in de oven zoals op je verpakking staat aangegeven. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met olie of boter en bak de kip goudbruin en gaar en zet apart. Mix in een pannetje de pindakaas, ketjap manis, knoflook (uitgeperst), suiker, citroensap, chili vlokken en warm water met een garde tot een egaal mengsel. Zet het vuur aan onder je pan en verwarm je saus al roerend tot het iets dikker wordt. Roer de kip erdoor tot het warm is en serveer met het gesneden stokbrood.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Kip met satésaus en stokbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s