Aardappel Rosti’s

DSCN1354

Deze foto’s zijn van mijn allereerste poging om rosti’s te maken. Ondanks dat ze net niet helemaal gelukt waren zoals ik wilde, heb ik toch besloten het  met jullie te delen. Ze waren namelijk wel erg lekker! Ik weet gelukkig wel precies wat er niet helemaal goed was gegaan. Er zat te weinig ei in. De goede hoeveelheid heb ik er wel bij gezet hieronder, dus als het goed is lukken ze bij jullie beter. Laat me wel weten hoe het bij jullie gegaan is!DSCN1359Dit heb je nodig:

  • ± 4 grote aardappels
  • 2 eieren (of 1 grote)
  • 1/2 thl knoflookpoeder
  • 1 thl gedroogde rozemarijn
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • en olie of boter om mee te bakken

Zo maak je het:

Schil de aardappels en rasp ze tot slierten met een rasp of een foodprocessor. Doe ze in een zeef en spoel ze af. Laat ze heel goed uitlekken en druk eventueel het overtollige vocht er uit. Doe de rasp in een grote kom en voeg de eieren, knoflookpoeder, rozemarijn, zout, peper en 1 el olijfolie toe en roer goed door. Het moet niet te droog zijn, maar ook niet drijven in vocht. Als je het aandrukt moet je er een beetje een koek van kunnen vormen als het ware.

Verhit een koekenpan met flink wat olie of boter. Leg hoopjes van het mengsel in je pan en druk goed aan. Bak ze aan beiden kanten goudbruin en gaar. Dit duurt ongeveer een minuut of 8 á 10. Als je rosti’s niet goed bruin worden of makkelijk uit elkaar vallen, heb je waarschijnlijk (net als ik) te weinig ei gebruikt. Bak ze trouwens niet op heel hoog vuur anders heb je de kans dat de binnenkant niet goed warm en gaar wordt. Serveer met mayonaise en een groente gerecht of salade.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Aardappel Rosti’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s