Noodles met paksoi en zwarte bonen saus

DSCN1328

Oma kwam vandaag weer eten en ik weet dat ze erg van wokgerechten houd. Om haar een plezier te doen, bedacht ik dit recept. De kant en klare zwarte bonen saus van Amoy is bij ons altijd favoriet, dus die keus was snel gemaakt. Verder besloot ik eens paksoi te gaan halen. Dit eet ik eigenlijk bijna nooit, omdat mijn vriend hier niet zo van houd. Ideale kans dus. Dit recept is ook nog eens erg geschikt voor de mensen die niet zo veel tijd hebben. Ik was namelijk in 15 á 20 minuten al klaar. Ik kook de noodles altijd van te voren, maar als je dat samen met de saus doet is het ongeveer tegelijk klaar. Het ligt er dan natuurlijk wel aan welke noodles je gebruikt. Wij kiezen graag die hele dikke.

DSCN1335

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 350-400 gr noodles
  • 1 1/2 pakje Amoy Zwarte bonen saus
  • 1 flinke paksoi
  • 250 gr kastanje champignons
  • 350 gr kipgehakt

Zo maak je het:

Breng een ruime pan water aan de kook en kook de noodles zoals op de verpakking staat. Spoel af met koud water en hussel er wat olie door tegen het plakken. Snijd de champignons in plakjes. Was de paksoi goed en snijd de harde stelen in stukken van ongeveer 2 cm. Snijd het blad in grove stukken. Leg de stelen en het blad apart van elkaar, want die bakken we niet gelijk. Verwarm een wok met wat kokosolie en bak het kipgehakt rul. Voeg de stelen van de paksoi toe en bak 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog een minuut of drie. Roer de saus er door en laat een paar minuten opwarmen. Voeg vervolgens het blad van de paksoi toe en laat al roerend slinken. Roer als laatste de noodles erdoor en laat even goed warm worden voor je het opdient.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Noodles met paksoi en zwarte bonen saus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s