Gebakken aardappel met paprika en rookworst

DSCN1345

Het word weer tijd dat we ongestoord de rookworst in huis kunnen halen. Vandaag gebruik ik hem op een andere manier dan dat je misschien gewend ben, maar het is zeker het proberen waard. Behalve dat je rookworst in stamppot kunt gebruiken, kun je hem ook heel goed combineren met gebakken aardappel en groente. Dat is dus ook wat ik gedaan heb. Natuurlijk kun je dit gerecht ook gewoon maken met gebakken kip, maar de rookworst geeft het net een andere draai. DSCN1349

Dit heb je nodig voor 2 – 3 personen:

 • 1 rookworst
 • 400 -450 gr voorgekookte aardappel blokjes
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 grote ui
 • 1/2 thl chili poeder
 • 1 thl paprikapoeder
 • 1 thl gedroogde oregano
 • scheutje water
 • olie of boter
 • eventueel 1 tomaat, in blokjes

Zo maak je het:

Snijd de paprika’s in blokjes, de ui in halve ringen en de rookworst in plakjes. Ik gebruik in dit recept een zak voorgekookte aardappelblokjes, maar als je verse aardappels gebruikt, kun je deze het beste 10 minuten voorkoken. Verhit een koekenpan met wat olie of boter en bak de aardappelblokjes ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar en zet apart.

Verhit een diepe pan of wok met wat olie of boter en voeg de rookworst toe. Bak een minuut of 3 á 4. Voeg de ui toe en bak 2 minuten tot de ui zachter is geworden. Als de bodem  van je pan aanbakt is dat niet erg, dit zorgt later voor extra smaak. Roer de chili poeder, paprika poeder en oregano erdoor gevolgd door de paprika’s. Bak nog eens 5 minuten. Voeg een scheutje warm water toe en roer door. Nu kun je de bodem gelijk een klein beetje los maken als het is aangekoekt. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Haal de deksel van de pan en roer even goed door. Als het goed is heb je nu wat vocht in de pan zitten wat als saus dient. Voeg de aardappel toe en roer om. Verwarm alles goed mee en breng op smaak met zout en peper. Vlak voor je het vuur uit zet kun je eventueel nog wat tomatenblokjes toevoegen.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Gebakken aardappel met paprika en rookworst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s