Hartige bladerdeeg taartjes

DSCN1300

Het eerste plan was om een grote plaattaart te maken. We hadden die middag een high tea en een high beer gehad en hadden dus niet echt veel trek in eten. Het was dus vrij laat toen we trek kregen waardoor ik geen zin had om uitgebreid en grote plaattaart te gaan maken. Ik had een aangebroken en een nieuw pak plakjes bladerdeeg en besloot om de nieuwe dicht te laten. Deze vier taartjes zijn er dus uitgekomen. Het idee is hetzelfde, maar dan in kleine vorm. Maar wel net zo lekker natuurlijk!

DSCN1302

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 4 plakjes parmaham
  • 1 bol mozzarella
  • 1/2 courgette
  • 6 thl rode pesto
  • een handje geraspte kaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de ontdooide bladerdeeg plakjes er op. Besmeer ieder plakje met 2 thl rode pesto. Laat wel ongeveer een cm aan de randen vrij. Dit wordt namelijk de ‘korst’. Snijd de mozzarella in plakjes en snijd ieder plakje vervolgens in vieren. verdeel de stukjes over het bladerdeeg. Scheur de parmaham in stukken en verdeel in totaal 1 plakje over ieder stuk bladerdeeg. Snijd de halve courgette in halve plakken en verdeel over de rest. Besprenkel met wat geraspte kaas. Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Tip:
Als je dit als hapje wilt serveren bij een feestje, kun je het bladerdeeg ook kleiner maken. Op die manier heb je er kleine hapklare stukjes van gemaakt. Waarschijnlijk hoeven ze dan niet zo lang in de oven.

Wil je er juist een plaattaart van maken? Haal dan extra bladerdeeg uit de vriezer en beleg je bakplaat ermee. Duw de plakjes bij de randen aan elkaar zodat het 1 groot vel wordt. Snijd extra beleg en herhaal dan gewoon de andere stappen. Het kan zijn dat je hem dan een kwartiertje langer moet bakken.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Hartige bladerdeeg taartjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s