Gevulde paprika met tonijn

DSCN1271

Deze gevulde paprika is een leuke andere manier om je groente te presenteren. Het ziet er kleurrijk uit en vaak eet je op deze manier ook nog meer groente dan je misschien normaal doet. Je kunt ze vullen met van alles. Vandaag koos ik voor een tonijn variant, maar je kunt ook kiezen voor gehakt of rijst bijvoorbeeld. Deze versie kost je ook nog heel weinig tijd om voor te bereiden. En het leuke is dat je ze van te voren kunt maken en pas in de oven kunt stoppen wanneer jij wilt. Maak ze bijvoorbeeld de avond ervoor zodat je ze vanuit je werk alleen maar in de oven hoeft te stoppen. Wij aten dit met aardappelpuree, maar probeer ook eens een basis risotto er bij de maken. Ook erg lekker namelijk.DSCN1279

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 paprika’s
  • 1 tomaat
  • 2 blikken tonijn á 160 gr per stuk
  • 1 klein blikje mais
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 40 gr olijven in plakjes
  • 1 thl paprika poeder
  • snufje chili poeder
  • 100 gr geraspte kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de paprika’s en snijd ze in de lengte doormidden. Zorg wel dat alle helften makkelijk met de opening naar boven kunnen liggen zonder dat ze omvallen. Haal de pitjes en de witte randen eruit en leg ze paprika’s in een ingevette ovenschaal. Doe de uitgelekte mais en de uitgelekte tonijn in een kom en bestrooi met zout, peper, paprika poeder en chili poeder. Verwijder de zaadjes van een tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe dit samen met de gesneden olijven ook in dezelfde kom. Roer samen met de tomatenpuree en de helft van de kaas goed door. Verdeel de inhoud in de paprika’s en druk een beetje aan. Er kan waarschijnlijk meer in dan je denkt. Verdeel de rest van de kaas erover en zet in de oven voor 30 tot 35 minuten.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Gevulde paprika met tonijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s