Zelfgemaakte croutons

DSCN1223

Croutons kun je natuurlijk altijd wel in de winkel kopen. Maar naar mijn mening vind ik ze een beetje te duur voor wat je krijgt. Er zitten er niet zoveel in een doosje, ze zijn vaak klein en ook nog erg zout. Waarom zou je ze in de winkel kopen, als je ze heel makkelijk zelf kunt maken in iedere variatie die je wilt. Dit is een versie met knoflook, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook met Italiaanse kruiden maken. Gebruik ze in de soep of op je salade. Het voordeel is dat je met dit recept ideaal je restjes brood kunt op maken. DSCN1221

Dit heb je nodig:

  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 thl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier. Snijd de korsten van het brood en snijd de rest in kleine blokjes van ongeveer een centimeter. Doe in een kom en besprenkel met olijf olie, knoflookpoeder, zout en eventueel peper. Meng goed en verdeel over de bakplaat in 1 laag. Bak in de oven voor ongeveer 25 minuten en hussel halverwege een keer om.

Eetsmakelijk!

4 gedachten over “Zelfgemaakte croutons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s