Stoofpot van witte bonen en worstjes

DSCN1228

Iedereen kent het wel. De potjes witte bonen in tomatensaus. Maar wat als we dat zelf maken en het hele gerecht gelijk wat op pimpen? Dan krijg je deze ‘luxe’ versie van witte bonen in tomatensaus! Ik kan je verzekeren dat dit 10 x lekkerder is dan de kant en klare potjes en dat het het extra werk echt waard is. Door de croutons (die gisteren online zijn gekomen) heeft de stoofpot gelijk wat knapperigs wat heel lekker is. Serveer dit met een aardappel gerecht en gebruik de restjes de volgende dag als lunch op een geroosterd stukje brood.

DSCN1226

Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 2 blikken witte bonen (zonder tomatensaus natuurlijk)
  • 3 runder braadworsten
  • 200 gr wortel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 ml tomatensaus
  • 1 thl Italiaanse kruiden
  • 1 bakje croutons (recept van gisteren)
  • scheutje water
  • boter of olie

Zo maak je het:

Snipper een ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes van een cm. Ik haal meestal een zakje kleine worteltjes maar gewone grote kan natuurlijk ook. Snijd de braadworsten door de helft zodat je 6 kleine worstjes krijgt.
Verhit wat olie of boter in een braadpan en bak de worstjes ongeveer 5 minuten goudbruin aan de buitenkant. Haal uit de pan en leg apart. Verhit eventueel nog wat extra olie of boter en voeg de ui en wortel toe. Bak ongeveer 5 minuten tot de groente wat zachter zijn. Voeg de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak nog een minuutje mee. Doe de worstjes terug in de pan en warm heel even mee. Doe de tomatensaus erbij samen met een scheutje water. Breng aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan zodat je een kiertje over houdt en zet het vuur laag. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen en roer af en toe. Voeg de afgespoelde en uitgelekte bonen toe en bak nog 5 minuten. Voeg eventueel nog wat water toe als het te droog is. Serveer samen met de croutons en een aardappel gerecht.

Eetsmakelijk!

3 gedachten over “Stoofpot van witte bonen en worstjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s