Pantosti caprese

DSCN1203Voor de mensen die geen tosti ijzer tot hun beschikking hebben, maakte ik een tosti uit de pan. Nou heb ik wel een tosti ijzer, maar deze tosti was zo grof belegd dat het me handiger leek om hem in de pan te bakken. Ik was bang dat alles er tussenuit gedrukt zou worden. Ik had wel vaker gelezen over een tosti caprese, maar dan met gewone basilicum blaadjes. Er stond nog verse pesto in de koelkast die ik er ideaal op kon doen. Dit is er dus uitgekomen. Wist je trouwens dat je in de supermarkt ook bakjes verse pesto kunt kopen in plaats van die uit potjes? Echt veel lekkerder! Zelfs de Lidl heeft het. Gewoon even zoeken in de koeling. Meestal staat het bij de smeerseltjes zoals tapenade enzo. 

DSCN1201

Dit heb je nodig voor 1 tosti:

  • 2 sneetjes brood
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tomaat
  • ± 3 é 4 el verse pesto

Zo maak je het:

Snijd de mozzarella en de tomaat in dunne plakjes. Besmeer 2 boterhammen met pesto en beleg 1 helft met mozzarella. Gevolgd door wat plakjes tomaat. Bovenop de tomaat leg je weer wat mozzarella. Dit zorgt ervoor dat de boterhammen goed blijven plakken. Leg de andere boterham met de pesto kant naar beneden erop.
Verwarm een koekenpan met wat boter of olie en bak de tosti aan beide kanten tot het brood mooi gekleurd en krokant is en de kaas gesmolten is. Dit kan best een paar minuten per kant duren. Zet je vuur dus niet te hoog.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Pantosti caprese

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s