Leuke plek: BasQ Kitchen Rotterdam

DSCN1194

Waarschijnlijk is dit een heel ander artikel dan je gewend bent. Namelijk geen recept, maar een review van een leuk restaurant in de Markthal in Rotterdam. BasQ Kitchen (vraag me niet hoe je dat uitspreekt…) is een leuk restaurantje aan de zijkant van de markthal. Het heeft dus in de zomer ook een leuk terras en aan de andere kant loop je zo de markthal binnen. 

Het restaurant is geïnspireerd op de Baskische en Spaanse keuken, wat naar hun mening ook nog gelijk de beste keuken is. Het voordeel van BasQ Kitchen is dat het van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur geopend is en op zondag vanaf 12.00 tot 23.00. Dit houdt dus in dat ze een flinke variatie hebben van zelfgemaakte taart en verse broodjes tot pintxos (verschillende kleine hapjes) en tapas.
‘S ochtends neem je bijvoorbeeld een lekker bakje koffie met een stuk taart, ’s middags kies je voor heerlijke broodjes en ’s avonds ga je voor pintxos en tapas. DSCN1192

Hoe was het eten:
Wij aten hier op een doordeweekse middag. Daarom kozen we voor wat heerlijke broodjes. Ik had een broodje met garnalen kroketjes waarvan je duidelijk kon merken dat ze zelf gemaakt waren. Nou heb ik eerder garnalen kroketjes gegeten, maar die waren niet zo lekker als deze! Ze waren heerlijk romig en de saus die er bij zat was niet te overweldigend zodat je de smaak van de garnalen heel goed kon proeven. Het zag er simpel uit, maar zo smaakte het absoluut niet! Een vriendin van mij had, zoals je boven aan de pagina ziet, een broodje tonijnsalade met pittige paprika. De tonijn salade was ook heerlijk romig zonder teveel poespas. En de pittigheid van de paprika was precies goed.

De manier van presenteren was erg leuk, namelijk op een snijplank met een stuk papier eronder wat een deel van een krant moest voorstellen. Bij ieder broodje kreeg je een klein schaaltje gevuld met chips. Dat schaaltje leek trouwens, heel schattig, op een soort klein pannetje.

Wat vond ik er van:
Wij waren erg enthousiast over deze leuke plek. Het interieur was gezellig en vrij rustiek, wat juist erg leuk was. In Nederland vind je ’s middags wel vaker broodjes die naar mijn mening heel vaak hetzelfde zijn. Maar deze broodjes liggen echt een niveau hoger, zijn erg origineel en ook nog eens niet duur! Ook waren er genoeg opties voor de vegetariërs onder ons. De jus d’orange was vers geperst en er waren veel thee opties beschikbaar. De verdere menu kaart had precies genoeg opties zonder je te overweldigen. De rest hebben we nog niet getest, maar we komen zeker terug om dat wel te doen.

Kijk vooral op hun website www.basqkitchen.nl als je meer wilt weten of ga zelf een keer langs. Ze hebben namelijk, behalve Rotterdam, ook nog een vestiging in Amsterdam.

Een gedachte over “Leuke plek: BasQ Kitchen Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s