Roergebakken broccoli met paprika en mais

DSCN1190

Vandaag deel ik een heerlijk roerbak gerecht van mijn moeder. Een ideaal gerecht bij rijst of kip. Maar ook lekker op zichzelf. Door de ingrediënten zou je bijna denken dat het Italiaans is, vanwege de tomatenpuree en basilicum, maar dat gevoel heb je totaal niet als je het proeft. Raar, zou je misschien denken, maar het past heel goed.  Hierdoor smaakt het interessant en anders dan de ‘traditionele’ roerbak gerechten. Probeer het uit zou ik zeggen!DSCN1183

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 1 grote broccoli
  • 1 paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el ketjap manis
  • 1 thl oregano
  • 1 thl basilicum
  • 150 gr mais
  • 100 gr cashewnoten, ongezouten
  • 3 el olie

Zo maak je het:

Was de paprika en snijd deze in reepjes. Was ook de broccoli en snijd deze in kleine roosjes. Verhit de olie in een wok en bak de paprika en broccoli 2 minuten. Roer goed. Voeg een uitgeperste teen knoflook toe en bak 30 seconden mee. Voeg de ketjap manis, tomatenpuree, oregano en basilicum toe en bak 5 minuten al omscheppend mee. Voeg de mais en cashewnoten toe en bak nogmaals 5 minuten. Kijk of de broccoli gaar is en breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer bijvoorbeeld met rijst en kip.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Roergebakken broccoli met paprika en mais

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s