Aardbei ‘sorbet’ smoothie

DSCN1176

Ik noem dit een sorbet smoothie vanwege het feit dat je van dit recept heel makkelijk sorbet ijs kan maken. Toen ik dit maakte had ik in het begin veel te weinig vocht gebruikt waardoor ik zag dat ik gewoon ijs aan het maken was. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik het niet zo gelaten heb. Nou, dat kwam omdat het 9 uur ’s ochtends was toen ik dit maakte en ik het eigenlijk als ontbijt gepland had. Je kan me voor veel wakker maken, maar niet voor ijs in de herfst haha. In ieder geval niet als ontbijt. Maar als je dus ijs wilt in plaats van een drankje, gebruik je gewoon 150 ml sinaasappelsap in plaats van de complete hoeveelheid. DSCN1179

Dit heb je nodig voor 3 glazen:

  • 125 gr blauwe bessen, diepvries
  • 15 aardbeien, diepvries
  • 2 el honing
  • 500 – 550 ml sinaasappelsap

Zo maak je het:

Doe het fruit, de honing en de helft van het vocht in een blender en pulse een aantal keren. Doe dit niet te kort, anders ziet je keuken er uit alsof er een bom ontploft is. Geloof me, ik spreek uit ervaring…
Als alles wat fijner gemalen is kun je hem 1 of 2 minuten laten draaien. Voeg de rest van het vocht toe en laat nogmaals een aantal minuten draaien tot jij vindt dat hij dun genoeg is. Voeg gerust meer vocht toe als je hem nog vloeibaarder wilt hebben. Schenk in glazen en serveer.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Aardbei ‘sorbet’ smoothie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s