Zelfgemaakte hummus

DSCN1166

Sinds ik mijn foodprocessor heb, kan ik eindelijk zelf hummus maken. Ik had dit al een paar keer eerder geprobeerd, maar mijn staafmixer en blender waren gewoon niet sterk genoeg. Ik had het na een tijdje gewoon maar opgegeven en het in de winkel gekocht. Wat natuurlijk jammer is, omdat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is om te maken. Voor de mensen die niet makkelijk aan tahin kunnen komen (dit is normaal iets wat er altijd in verwerkt wordt), heb ik het gemaakt met doodgewone pindakaas. Je proeft echt het verschil bijna niet. Wij eten hummus meestal met Falafel, komkommer en tortilla’s. Een heerlijke, snelle, gezonde maaltijd. Dit is naar mijn idee pas echt ‘fast food’.

DSCN1167

Dit heb je nodig voor een flinke kom:

  • 400 gr kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el pindakaas
  • 2 el citroensap
  • 1 thl komijnpoeder
  • 3 tot 4 el yoghurt
  • 2 el olie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Hak de knoflook in grove stukken. Doe de kikkererwten, knoflook, pindakaas, 1 el citroensap, 2 el yoghurt, komijnpoeder, 1 el olie, zout en peper in je foodprocessor of blender en laat het een paar keer pulsen (bij mij zit er een speciale pulse knop op die ik een paar keer indruk). Laat hem vervolgens 2 minuten draaien en maak tussendoor de randen eventueel schoon met een spatel.  Laat hem vervolgens nog een aantal minuten draaien tot alles mooi glad is. Voeg de rest van de citroensap, yoghurt en olie toe als je vindt dat dat nodig is. Het kan best zijn het echt wel 5 minuten duurt voor het mooi glad is. Neem er de tijd voor en proef goed om te kijken of hij goed op smaak is. Schep in een bakje en serveer. Het mengsel kun je best een paar dagen in de koelkast bewaren.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Zelfgemaakte hummus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s