Zalm pakketje uit de oven

DSCN1146

Alvast mijn excuses voor de onscherpe foto’s. Toen deze foto’s genomen zijn, was het al donker en om een één of andere reden is het heel moeilijk om ze mooi scherp te krijgen zonder al te veel kunstmatig licht. Daar moet ik toch nog wat op gaan verzinnen voor het winter is.
Dit pakketje met zalm uit de oven was trouwens wel erg lekker, gezond en simpel. Hij ligt op een bedje van groene asperges, maar andere groente kan natuurlijk ook. De smaakmakers bestaan vooral uit dille, citroen en parmezaanse kaas. Voor de zalm adviseer ik je wel om verse te halen. Ik heb in dit geval diepvries gebruikt en ik vond dat de zalm daar wat te droog door was. Ik heb bij dit pakketje trouwens die heerlijke aardappel salade geserveerd die gister online kwam. Echt een aanrader. Kijk snel verder voor het recept.DSCN1150

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 verse zalm filets
  • ± 14 groene asperges
  • 10 gram verse dille
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap + de rasp van een halve citroen
  • een klein handje parmezaanse kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg 2 stukken aluminium folie klaar waar alles met gemak in past. Was de asperges en snijd de houterige uiteinden er af. Leg op ieder vel ongeveer 7 asperges. Besprenkel met een klein beetje zout en peper. Leg hierop de verse zalm. Hak de dille fijn en meng dit samen met de olie, citroensap en rasp, parmezaanse kaas, zout en peper tot een papje. Verdeel dit over de twee zalmfilets. Vouw de folie vellen als een pakketje dicht zodat er geen vocht uit kan lopen of lucht bij kan komen en leg de in de oven voor ongeveer 30 minuten. Leg ze op een bord en maak de pakketjes voorzichtig open. Pas op, de stoom die er uit komt kan heet zijn. Serveer dit bijvoorbeeld met de aardappelsalade die gisteren online is gekomen.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Zalm pakketje uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s