Makkelijke broccoli soep

DSCN1124

De broccoli was in de aanbieding en ik had trek in soep ’s middags. Dus dan maak ik broccoli soep haha. Zo zat dat in mn hoofd. Het  moest alleen niet te veel werk zijn en ik had ook geen zin in een lange lijst ingrediënten. Deze soep heeft daarom ook maar 4 ingrediënten. Oké, 6 als je zout en peper ook mee telt. Toen ik dit zat te eten bedacht ik me dat wat ham reepjes erdoor ook wel lekker zou zijn. Tip als variatie dus.

DSCN1129

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 1 kleine broccoli
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 500 ml bouillon
  • een klein handje geraspte kaas
  • eventueel zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Omdat mijn broccoli echt heel klein was, heb ik ook wat van de steel in dunne plakjes gesneden. Verwarm een eetlepel olie in een diep pannetje waar alles in kan en bak een fijngesneden ui 1 tot 2 minuten tot het zacht en glazig is. Voeg de broccoli toe en bak even mee. Schenk de bouillon erover tot het net onder staat en breng aan de kook. Kook op laag vuur met de deksel op de pan voor ongeveer 15 minuten tot de broccoli zacht en gaar is. Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer of in een foodprocessor/blender tot een gladde soep. Zet terug op het vuur en laat het even goed warm worden. Breng eventueel op smaak als je dit nodig vindt. Schenk in een soepkom of bord en garneer met wat geraspte kaas.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Makkelijke broccoli soep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s