Mijn favoriete kookboeken

DSCN1103Hierboven zie je een deel van mijn kookboeken collectie en vandaag laat ik jullie zien wat mijn top 5 is. Nou moet ik toegeven dat ik niet veel normale boeken heb. De meeste boeken zijn kookboeken haha (spreken we hier van een verslaving?). Omdat ik deels bij mijn vriend woon liggen mijn kookboeken nogal verspreid over twee huizen. Inmiddels weet mijn schoonfamilie dat ik een echte kookgek ben. Het is zelfs zo dat ze vaak automatisch al weten dat ik blij ben met iets dat met koken te maken heeft. Toen ik voor het eerst mijn verjaardag voor hun vierde, kreeg ik zonder dat ik het gevraagd had gelijk 3 kookboeken. Wat natuurlijk totaal niet erg is haha.DSCN1090DSCN1091

Voor ik begin met mijn favorieten lijstje wil ik jullie nog een tip mee geven. Ik weet dat heel veel mensen die uit kookboeken koken vaak heel lang aan het zoeken zijn naar een recept wat ze eerder gemaakt hebben. Ze weten dan bijvoorbeeld niet meer precies uit welk boek dat nou ook alweer was. Of ze hebben geen zin om heel de inhoudsopgave door te spitten en besluiten dan toch maar iets anders te gaan maken. Wat natuurlijk zonde is! Maar hebben jullie er ooit aan gedacht om gewoon een lijstje voor in je boek te plakken en daar de recepten met de bladzijde op te schrijven als je het gemaakt hebt? Ik doe dit bij al mijn kookboeken. En als ik iets opnieuw wil maken, hoef ik alleen maar de eerste bladzijde open te slaan om te zoeken. Echt heel handig en veel sneller! Maar dit is wel genoeg geklets voor vandaag. Hieronder vind je mijn lijst met mijn favoriete kookboeken. Laat het me weten als je meer wilt weten over een specifiek boek!DSCN1100

  1. Keuken – Nigella Lawson: Dit was het eerste boek wat ik van Nigella kocht en ik was er meteen weg van. Onder andere haar chili met kaas en haar tomaten curry zijn echt heerlijk!DSCN1092
  2. Koken met Linda – Linda Mc Cartney: Met veel moeite heb ik dit boek kunnen kopen, omdat het een oud boek is (aangezien ze helaas inmiddels al een tijdje is overleden). Mijn moeder heeft het al jaren en het is ook één van haar grote favorieten. Zelfs zo erg dat er al tientallen recepten uit gemaakt zijn zoals je kunt zien op een foto een stukje naar boven. En ik overdrijf niet! Toen ik deels bij mijn vriend ging wonen, wilde ik heel graag de zelfde recepten er uit maken. Vooral het maisbrood is een grote hit op feestjes en verjaardagen.DSCN1096
  3. 5 or less – Chicks love food: Dit is het eerste boek van Nina en Elise. Ik weet nog dat ik het zo knap van ze vond dat ze zoveel heerlijke dingen konden verzinnen met maar maximaal 5 ingrediënten. De recepten zijn niet moeilijk en  erg veelzijdig. De manier hoe de recepten zijn ingedeeld vind ik echt heel handig. Inmiddels hebben ze alweer een nieuw boek uitgebracht waar ik erg benieuwd naar ben.DSCN1154
  4. Fast, Fresh & Simple – Donna Hay: Zoals de titel van het boek het al zegt. Deze recepten zijn snel, zo vers mogelijk en totaal niet moeilijk. Haar foto’s zijn altijd prachtig en een echte inspiratie voor een foodblogger. Omdat de recepten vrij weinig ingrediënten bevatten kun je er heel eenvoudig dingen aan toevoegen en er je eigen draai aan geven. Haar pasta met garnalen is favoriet bij ons.DSCN1099
  5. Gewoon wat een studentje ’s avonds eet – Leonie ter Veld: Een vrolijk boek, net zoals Leonie zelf. Haar recepten zijn echt ideaal voor de dagelijkse maaltijd zonder al te veel poespas. Het is leuk om te zien hoe ze nieuwe dingen uit probeert die je zelf niet altijd zou verzinnen. Ze heeft maling aan de ‘trends’ van tegenwoordig en eet gewoon lekker wat ze zelf wil. En een groot pluspunt voor mij: Ze eet aardappelpuree gewoon uit een zakje (Yes!).DSCN1155

Alle boeken zijn te koop bij www.bol.com. Helaas is het boek van Linda Mc Cartney alleen nog tweedehands verkrijgbaar.

2 gedachten over “Mijn favoriete kookboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s