‘Snelle’ lasagne met ricotta

DSCN1112Nou weet ik dat lasagne eigenlijk nooit snel is. Vandaar dat het eerste woord in de titel ook tussen aanhalingstekens staat. Maar hiermee bedoel ik alleen maar dat dit een versie is waarbij je net wat minder tijd nodig hebt dan anders. De bechamelsaus is vervangen voor een ricotta saus die je niet van te voren hoeft te verwarmen. En ik gebruik deze keer een zak gesneden groente zodat je nog meer tijd kunt besparen. Een snij plank heb je dus niet eens nodig! Je kunt alles ook nog eens van te voren maken zodat je hem ’s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te doen.

DSCN1120Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 500 gr gehakt
 • 600 gr gesneden Italiaanse groente
 • 1 grote pot Passata di pomodori (á 690 ml)
 • 1 of 2 tenen knoflook
 • 125 gr spekreepjes
 • 1 pak gedroogde lasagne vellen
 • 100 ml melk
 • 250 gr ricotta
 • 75 gr geraspte parmezaanse kaas
 • 1 thl oregano
 • 1 thl basilicum
 • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verwarm een diepe pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekjes samen met de oregano en basilicum voor ongeveer 5 minuten tot het licht goudbruin wordt. Voeg het gehakt toe en bak rul tot je geen roze meer ziet. Bak de laatste 30 seconden de uitgeperste knoflook mee. Voeg hierna de zak groente toe en bak 10 minuten tot de groente wat zachter is. Doe de passata erbij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Laat 15 minuten met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen. Je kunt eventueel een klein scheutje water toevoegen als je het te droog of te dik vindt. Zet het vuur uit en zet apart.

In een aparte kom meng je de ricotta, melk en 1/3 van de parmezaanse kaas samen met wat peper en eventueel een klein beetje zout. Vet je ovenschaal in met een klein beetje olie. Begin je lagen met een laagje tomatensaus. Leg hierop een laag lasagne vellen en verdeel daar wat van het ricotta mengsel over. Ga zo door tot je lasagne vellen op zijn en sluit af met het ricotta mengsel en de rest van de parmezaanse kaas. Bak in de oven voor 30 minuten op 190 graden. Hou je schaal wel in de gaten. Bij mij werd de bovenkant vrij snel bruin. Ik heb de laatste 10 minuten de schaal afgedekt met aluminium folie. Laat de schaal heel even afkoelen en dien op met een lekkere salade.

Eetsmakelijk!

2 gedachten over “‘Snelle’ lasagne met ricotta

 1. Op Printerrest gevonden.Ga vandaag u kip met paprika en roomkaas uitproberen,likt mij lekker.Laat je iets weten via Printerrest.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s