Salade met gebakken witte bonen

DSCN1105

Bonen door je salade ken je waarschijnlijk wel. Maar heb je wel eens geprobeerd om ze eerste te bakken met wat kruiden? De bonen zijn dan ligt krokant van buiten en heerlijk zacht van binnen. De kruiden die je gebruikt trekken helemaal in de bonen. En welke kruiden je er door doet, ligt geheel aan jou. Iedere keer andere kruiden gebruiken zorgt ervoor dat je iedere keer een andere salade hebt. Wil je het pittig? Voeg dan wat chili poeder toe. Wil je het Italiaans? Dan kun je wat knoflook poeder en Italiaanse kruiden toevoegen. De variaties zijn eindeloos. In dit recept gebruik ik gerookt paprika poeder. Als je dit niet kunt vinden, kun je ook normaal paprika poeder gebruiken en er een heel klein beetje chili poeder aan toevoegen. Dit recept kun je prima in je eentje maken. Ik adviseer dan wel vooral om nog steeds alle bonen te gebruiken. Als je die over hebt, heb je gelijk een heerlijke gezonde snack als tussendoortje.

DSCN1110

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 75 gr veldsla
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blik canellini bonen
  • 1/2 thl gerookt paprikapoeder
  • 12 cherry tomaten
  • 15 – 20 cm komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroen sap of witte wijn azijn
  • zout en peper

Zo maak je het:

Spoel de bonen af en laat ze goed uitlekken. Ondertussen kun je de tomaatjes halveren en de komkommer in halve plakjes snijden. Doe samen met de veldsla en uitgelekte mais in een kom. Voor de dressing meng je 2 el olie, 1 el citroensap en zout en peper naar smaak in een apart kommetje. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en voeg de bonen toe samen met de gerookte paprika poeder en zout en peper. Bak op middel-hoog/hoog vuur voor ongeveer 8 tot 10 minuten. Ik vind het lekker om halverwege een aantal bonen plat te drukken met mijn houten lepel, maar dit hoeft niet. Probeer regelmatig om te scheppen en ga goed met je spatel over de bodem, omdat de kruiden makkelijk vast blijven zitten. Als de buitenkant van de bonen wat droger klinken of goudbruin zijn kun je het vuur uit zetten. Verdeel de bonen samen met de dressing over de kom en meng voorzichtig. Verdeel over de borden en dien op.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Salade met gebakken witte bonen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s