Mijn homemade cheeseburgers

DSCN1056

Oke, het dan niet echt het meest gezonde recept op deze blog… Maar wel één van de lekkerste op z’n tijd! En als het aan mijn vriend ligt eten we dit iedere week en waren we nu rond haha. Deze maak ik, gelukkig voor ons lichaam, niet zo heel erg vaak. Maar soms mag je jezelf verwennen toch? Zo eens in de zoveel maanden. Met van die heerlijke ‘neppe’ Cheddar smeltkaas…

DSCN1055

Dit heb je nodig voor 5 stuks:

  • 500 gr half om half gehakt
  • 1 ui
  • 1 thl mosterd
  • 1 thl gedroogde peterselie
  • 1 ei
  • 2 of 3 el paneermeel, of zoveel dat nodig is.
  • zout en peper
  • Cheddar smeltkaas
  • 5 zachte bolletjes of sesambroodjes
  • toppings zoals o.a.: Mayo, ketchup, sla en tomaat

Zo maak je het:

Doe je gehakt in een kom en voeg de  ui, mosterd, peterselie, zout, peper en een ei toe en meng. Voeg wat paneermeel toe als je vindt dat het te nat is. Probeer niet te veel te mengen omdat je anders de kans hebt dat het te compact wordt. Verdeel je mengsel in vijven en maak er burgers van. Verhit een koekenpan met boter (als je dan toch hamburgers maakt kun je net zo goed meteen voor boter kiezen in plaats van olie, slecht is het toch al haha). Leg de burgers er in en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar. Het ligt er aan hoe dik je ze maakt. Houd er wel rekening mee dat ze wat dikker worden tijdens het bakken. Het kan dus ook wat langer duren. Bij mij was iets meer dan 10 genoeg. Ik heb er 1 open gesneden voor de zekerheid. Als je burgers gaar zijn kun je er een plakje smeltkaas op leggen. Doe de deksel heel even op je pan totdat het gesmolten is. Besmeer ondertussen de binnenkant van je broodje met mayo en ketchup en beleg met je favoriete toppings. Bij mij was dat sla en tomaat. Leg je cheeseburgers er op en serveer.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Mijn homemade cheeseburgers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s