Tortellini met groente saus en kip krokant schnitzel

DSCN1042

Yes, tortellini, my favorite! En dit keer met een eenvoudige maar heerlijke groente saus. Voor tortellini kun je mij echt wakker maken ’s nachts. Ook maakt het mij vrij weinig uit op welke manier het is klaar gemaakt. Het is hoe dan ook mijn favoriet. Als kind koos ik voor mijn verjaardag zelden patat en bijna altijd tortellini. De kinderen om mij heen vonden dit blijkbaar vreemd, maar ik niet haha. Deze pasta is gewoon gedroogd uit een zakje, maar ik denk dat ik hem ook eens ga maken met verse pasta. De groente die je er in kunt doen laat ik totaal aan jullie fantasie over. Deze leek mij gewoon het lekkerste.

DSCN1040

Dit heb je nodig voor 3 personen.

 • 250 gr tortellini
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 courgette
 • 1 tomaat
 • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
 • 75 gr creme fraiche
 • 1 thl gedroogde oregano
 • 1 thl gedroogde basilicum
 • 3 kip krokant schnitzels
 • zout en peper

Zo maak je het:

Snipper de ui en snijd de courgette en tomaat in blokjes. Kook de tortellini zoals op de verpakking wordt aangegeven. Verwarm in een andere diepe pan wat olie of boter en bak de ui 2 minuten. Voeg de laatste 30 seconden een uitgeperst teentje knoflook toe. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 8 minuten tot het wat zachter is. Doe de tomaat erbij en verwarm een minuut. Roer de basilicum, oregano en crème fraiche erdoor. Roer vervolgens het blik tomatenblokjes erdoor, breng aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Voeg wat boter of olie toe aan een koekenpan en bak je stukjes vlees zodat het tegelijk gaar is met de rest. De tijd staat meestal op de verpakking. Voeg de saus toe aan de tortellini en roer door (of andersom, ligt er aan wat de grootste pan is). Serveer samen met het vlees (of laat weg als je vegetariër bent) en besprenkel eventueel met wat geraspte kaas.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Tortellini met groente saus en kip krokant schnitzel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s