Portobello gevuld met feta en kruiden

DSCN1027

Deze gevulde portobello’s moesten eigenlijk veel eerder online komen. Ik zag ze al een paar dagen in de winkel liggen, en precies toen ik ze wilde gaan halen waren ze uitverkocht (die pech heb je als je Pauline heet haha). De week erna zag ik ze weer en heb ik ze gelijk mee genomen. Om die reden was ik waarschijnlijk iets te enthousiast geweest met de vulling. Ik had maar 2 portobello’s gehaald en de vulling bleek achteraf ruim voldoende te zijn voor 4. Pas dus op met de hoeveelheid vulling die je er in doet (zo veel als op de foto vond ik namelijk niet zo heel erg lekker en het was iets te sterk van smaak haha). Wat spinazie lijkt me voor de volgende keer ook heerlijk erdoor. Voor de gene die dat gaat proberen: Let me know!

DSCN1026

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 4 portobello’s
  • 200 – 250 gr feta
  • 3 el pijnboompitten
  • 4 el peterselie (vers)
  • 4 – 5 gedroogde tomaten
  • peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de portobello schoon en verwijder de steel. Met een theelepel kun je de sporen aan de binnenkant er uit schrapen. Pas op dat je de randen niet kapot maakt. Vet een ovenschaal of bakblik in met wat olie en leg de portobello’s er op.

Voeg in een food processor de feta, peterselie en peper toe en blend tot alles goed gemixt en glad is (Je kan dit ook prakken met een vork als je geen food processor of goede blender hebt). Doe in een kom en voeg de pijnboompitten en gehakte gedroogde tomaat toe. Je kunt eventueel de pijnboompitten even roosteren van te voren in een droge koekenpan. Ook kun je er eventueel wat ontdooide, goed uitgelekte spinazie door roeren. Knijp dan wel zo veel mogelijk vocht er uit. 1/4 of de helft van een diepvries verpakking moet genoeg zijn.

Vul de portobello’s met ongeveer 2 el. Aangezien ik veel te enthousiast was weet ik dus niet zeker of 2 genoeg is. Zorg er gewoon voor dat je laagje vulling niet te dik is en er boven uit steekt zoals die van mij haha. Iets onder de rand is voldoende. Besprenkel eventueel met nog wat extra pijnboompitten en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Portobello gevuld met feta en kruiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s