Snelle linzensoep met 3 ingrediënten

DSCN1014

Hadden jullie dat ook vroeger, dat je moeder soep voor je maakte als je niet zo lekker was? Ik kreeg altijd wat bouillon waar ik dan echt, voor mijn gevoel, uren over deed. Deze soep is een klein beetje daar  van afgeleid. De afgelopen 3 weken heb ik erge keelpijn gehad en veel gehoest zonder dat ik verkouden was. Waarschijnlijk was het gewoon een lichte keelontsteking. De huisarts adviseerde mij toen onder andere om veel warme dingen te eten en te drinken (of ijs, waar het helaas weer net te koud voor is geworden). De ochtend erna besloot ik gelijk om een snelle soep te maken als lunch. Deze versie is dus ideaal als je je niet zo lekker voelt. Als je nou echt goed ziek bent en absoluut geen zin hebt om in de keuken te staan, vraag dan of iemand het voor je wilt maken. Het is echt super simpel en snel!

DSCN1021

Dit heb je nodig voor een flinke kom:

  • 500 ml groente bouillon
  • 30 gr gedroogde rode linzen
  • 1 ei

Zo maak je het:

Breng 500 ml bouillon aan de kook en voeg de linzen toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur ongeveer 15 minuten koken. Roer af en toe zodat de linzen niet aan de bodem blijven plakken. Kluts ondertussen een ei los met een vork. Haal de deksel van de pan. Laat het vuur laag staan. Laat met een vork slierten ei in je soep vallen. Roer goed door en serveer.

Eetsmakkelijk (en eventueel beterschap)!

Een gedachte over “Snelle linzensoep met 3 ingrediënten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s