Gevulde hartige pannenkoeken uit de oven

DSCN0992

Volgens mij ben ik de laatste tijd fan van ovenschotels. Ik maak de gerechten voor mijn blog regelmatig vlak achter elkaar in een weekend. Dat komt omdat ik niet heel de week in de keuken sta, en toch iedere dag wat wil posten. Deze week kwam het dus zo uit dat ik twee avonden achter elkaar een ovenschotel had gemaakt. Totaal geen straf als je het mij vraagt haha. Ze waren namelijk allebei erg goed gelukt. Net zoals deze met spinazie en pannenkoeken. Ik had dit een hele tijd geleden al eens gemaakt en het was toen zo nat geworden dat ik begon te twijfelen. Ik heb het toen een hele tijd van me af geschoven. Deze week heb ik het één en ander gewijzigd en nu zijn ze perfect! Ik heb lekker een hele schaal voor 4 personen gemaakt, want wie houd er nou niet van leftovers de volgende middag! Je kunt ze namelijk heel goed koud eten de volgende dag. Het is niet slim om ze op te warmen de volgende dag aangezien je met spinazie te maken hebt. Alvast mijn excuus voor de volgende foto. Het is naar mijn mening bijna onmogelijk om de eerste pannenkoek vanuit de schaal heel op je bord te krijgen haha. Het voordeel is wel dat je de vulling wat beter kunt zien zo.

DSCN0997

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 kant en klare pannenkoeken
  • 450 gr diepvries spinazie, ontdooid
  • 4 tot 6 gedroogde tomaatjes
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr pijnboompitten
  • 125 gr hamblokjes
  • 3 el groene pesto
  • 150 ml tomatensaus
  • 100 gr geraspte kaas
  • peper

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor 180 graden. Rooster wat pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Snijd 4 tot 6 gedroogde tomaten in stukjes van een centimeter. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de ontdooide spinazie en doe in een kom. Voeg de pesto, ricotta, ham, gedroogde tomaat, pijnboompitten en wat peper toe en meng goed door elkaar. Leg een pannenkoek voor je en verdeel het mengsel in een dikke lijn over het midden van je pannenkoek. Ik heb ongeveer 3 el per pannenkoek gebruikt. Rol hem op en leg hem in een ovenschaal. Ga door tot je mengsel op is. Zorg ervoor dat alle pannenkoeken tegen elkaar aan in de schaal liggen zonder dat ze erg overlappen. Verdeel de tomatensaus erover en bestrooi met geraspte kaas. Het is niet erg als de randen een beetje vrij blijven. Zo worden de randen lekker knapperig straks. Bak alles in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Gevulde hartige pannenkoeken uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s