Yoghurt pindakaas dip

DSCN0991

Je kent de combinatie van bijvoorbeeld appel met pindakaas vast wel. Vandaag heb ik hier een variatie op gemaakt. Deze dip is echt heerlijk als je je doodgewone fruit tussendoortje dus eens wilt oppimpen. Hij is heel makkelijk, lekker snel en handig om mee te nemen. Op die manier zijn je tussendoortjes net wat interessanter en origineler. Op deze foto combineer ik het met appel, maar je kunt hem natuurlijk combineren met wat je maar wilt. Ik denk dat ik hem ook eens met banaan ga proberen. In deze versie heb ik ook nog een klein beetje cacao poeder gebruikt voor een kleine twist maar dat hoeft natuurlijk niet.

DSCN0987

Dit heb je nodig voor een flink schaaltje:

  • 250 ml Griekse yoghurt of andere dikke yoghurt
  • 1 tot 2 el pindakaas
  • 1 thl cacao poeder

Zo maak  je het:

Doe de yoghurt in een schaaltje en doe de pindakaas erbij. Roer goed door tot het 1 geheel is geworden. Ik gebruikte pindakaas met stukjes maar zonder stukjes gaat ook prima. Maar net wat je lekker vind. Roer er vervolgens een theelepel cacao poeder door. Doe dit niet te enthousiast anders zit je straks helemaal onder de poeder (ik spreek uit ervaring haha). Doe in een leuk schaaltje of bewaar het afgedekt in de koelkast als je het mee wilt nemen bijvoorbeeld.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Yoghurt pindakaas dip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s