Witlof met ham, kaas en tomatensaus

DSCN0945

Witlof met ham en kaas uit de oven stond bij mij altijd maar op 1 manier in mijn geheugen gegrift. Namelijk witlof omwikkeld met ham en de kaassaus er overheen. Ik wist dus totaal niet meer dat er hier in huis ook nog een recept lag met tomatensaus en wilde het graag weer eens maken. De kaassaus is vervangen voor tomatensaus en onder de ham zit een plak kaas die heel lekker dradig word zodra het gesmolten is. Ik moet nu toegeven dat deze versie mijn voorkeur heeft gekregen. Voor de tomatensaus heb ik gewoon een simpele basic pot saus gekocht (daarmee bedoel ik zonder bijvoorbeeld gedroogde tomaat of mascarpone erin), maar gebruik gewoon de tomatensaus die jij lekker vindt. En natuurlijk kan je dit (in mijn geval tenminste) alleen maar met aardappelpuree eten!

DSCN0951

Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 3 of 4 stronkjes witlof
  • 6 tot 8 plakken jong belegen kaas
  • 6 tot 8 plakken ham
  • ± 200 ml tomatensaus
  • ±100 gr creme fraiche
  • 3 el paneermeel
  • 2 handjes geraspte kaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 graden. Maak de witlof schoon en kook ze ongeveer 10 minuten in water met zout tot ze bijna gaar zijn. Laat ze heel goed uitlekken en halveer ze in de lengte. Haal eventueel de harde kern er uit als je die niet lekker vind. Rol ze op met een plak kaas, gevolgd door een plak ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Roer de tomatensaus en de creme fraiche door elkaar en verdeel over de witlofrolletjes. Meng de paneermeel met de geraspte kaas en verdeel over de ovenschaal. Bak het mengsel in ongeveer 20 minuten goudbruin. Serveer met aardappelpuree.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Witlof met ham, kaas en tomatensaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s