Heb je ook wel eens trek in een snack maar wil je het liever wat gezonder houden? Dat heb ik dus ook wel eens. Ik maak dan meestal gekruide kikkererwten uit de oven. Ze lijken dan op nootjes maar ze zijn minder vet. Het voordeel is dat je ze kunt kruiden met wat je maar wilt. Dit is gewoon mijn versie, maar varieer er gerust op los of laat dingen weg. Door de olie blijven ze van binnen een klein beetje zacht. Als je dat niet wilt kun je minder olie gebruiken. Ik heb zelfs een keer geprobeerd de olie helemaal weg te laten. Ze werden dan heel erg knapperig. Ik hou daar niet zo van, maar probeer het gerust als je daar wel van houd. Deze snack kun je ook heel goed een dagje bewaren of mee nemen naar bijvoorbeeld je werk of naar school.
Dit heb je nodig:
- 1 blik kikkererwten á 400 gram
- een snufje chilipoeder
- 1/2 thl knoflookpoeder
- 1/2 thl ui poeder
- 1 thl paprikapoeder
- 1 thl Provençaalse kruiden
- 1 el olie
Zo maak je het:
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af en laat ze heel goed uitlekken. Ik droog ze vaak nog eens extra af met een schone theedoek. Meng alle kruiden in een kom en voeg de olie en kikkererwten toe. Schud en schep alles goed om zodat alle erwten goed bedekt zijn met olie en kruiden. Leg ze in 1 laag op een bakplaat en bak in een oven op 200 graden voor 30 minuten. Schep ze halverwege om. Serveer in een leuk schaaltje. Bewaar ze eventueel afgekoeld en afgedekt in de koelkast voor een dag.
Eetsmakelijk!
Moet je vliesjes rond de kikkererwten verwijderen? Ik had dit gedaan maar het is een prutswerk 😀
LikeLike
Ik heb het er gewoon omheen laten zitten. Had er met eten ook verder geen last van
LikeLike