Penne met gerookte zalm, bacon en wodka saus

DSCN0927

Nu hoor ik je bijna denken: vlees met vis? Dat kan toch niet? Ja mensen, dat kan echt en het is super lekker! Dit is geïnspireerd op een gerecht wat ik in Rome heb gegeten dit voorjaar. Ik vond het toen net zo vreemd als jullie toen ik het op de kaart zag staan en wilde het juist daarom proberen. En het was zo lekker! Ik drink nooit alcohol dus het idee dat ik een fles wodka ging kopen vond ik erg raar. Gelukkig hebben ze bij de slijterij kleine 50 ml flesjes die ideaal zijn om mee te koken. Wat moest ik anders met een hele fles die niemand thuis drinkt. En wees niet bang dat je straks stijf staat van de alcohol want die vervliegt door de warmte zodat alleen de smaak over blijft. Ik moet toegeven dat ik daar wel even aan getwijfeld heb toen ik het flesje open maakte. Ik vond dat het toen rook naar de alcohol waar je als schoonheidsspecialiste je spullen mee desinfecteert haha. Maar toen ik de saus proefde was alle twijfel weg en vond ik het heerlijk! Dus geloof me maar gewoon als ik dat zeg.

DSCN0929

Dit heb je nodig voor 2 á 3 personen:

  • 250 gr volkoren penne
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 125 gr spek blokjes
  • 150 gr gerookte zalm
  • 125 ml slagroom of kookroom
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

Zo maak  je het:

Snipper de ui en had de knoflook fijn. Snijd de zalm in stukken van 2 cm. Kook de penne zoals op de verpakking staat aangegeven. Verhit een diepe pan of wok zonder olie of boter en bak de spekblokjes goudbruin voor ongeveer 5 minuten. Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 30 seconden. Roer de tomatenpuree erdoor en bak een minuutje mee. Giet de wodka erbij en laat inkoken tot er een dikke saus ontstaat. Dit was bij mij binnen een minuut al zo dus dat ging vrij snel. Roer het blik tomatenblokjes en de room erdoor en breng al roerend aan de kook. Voeg vlak voor het einde de zalm erbij en warm even mee. Giet de pasta af en doe bij de saus. Roer goed door en zorg dat het goed warm is. Dien op met wat geraspte kaas en een salade.

Eetsmakelijk!

Een reactie op “Penne met gerookte zalm, bacon en wodka saus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s