Panini met roomkaas, kipfilet, tomaat en kerrie

DSCN0924

De inspiratie voor dit broodje heb ik ooit als lunch in een restaurant op en het was zo lekker dat ik mijn variatie er op heb gemaakt. Behalve de kerrie zijn de ingrediënten niet echt verrassend, maar de smaak is dat wel. Ik had nooit gedacht dat een beetje kerrie poeder zo veel verschil zou maken. Dit is inmiddels één van mijn nieuwe favoriete broodjes geworden! Normaal zou ik hiervoor afbak pistolletjes gebruiken, maar die waren helaas uitverkocht. Voor deze foto heb ik dat gewoon vervangen voor een afbak stokbrood die ik door midden heb gesneden. Werkt net zo goed.

DSCN0925

Dit heb je nodig voor 2 broodjes:

  • 2 afbak pistolletjes of 1 afbak stokbrood
  • 1 tomaat
  • 8 plakjes kip of kalkoen filet
  • 4 el kruidenroomkaas
  • 2 thl kerriepoeder

Zo maak je het:

Snijd de tomaat in zes plakken. Halveer de broodjes in de lengte (als je stokbrood gebruikt, halveer je die eerst even in tweeën). Besmeer alle vier de helften met ieder een eetlepel kruidenroomkaas. Besprenkel 2 helften met de kerriepoeder en beleg met plakjes tomaat en plakjes kipfilet of kalkoenfilet. Leg de andere 2 helften er op. Verhit een tosti ijzer met gril patroon en vet in met wat olie of boter. Leg de broodjes er op en druk voorzichtig wat platter zonder dat alles er uit valt. Laat dit een paar minuten grillen tot het brood goudbruin is en de kruidenroomkaas gesmolten is.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Panini met roomkaas, kipfilet, tomaat en kerrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s