Stamppot met broccoli

DSCN0911

Nu de zomer toch echt zo goed als voorbij is, vond ik het wel weer tijd om stamppot te maken. Deze is alleen niet zo zwaar als die in de winter, maar het is een goed begin van de herfst. De broccoli was toevallig in de aanbieding en dus besloot ik hiermee verder aan de slag te gaan. Dit recept is een vegetarische variant maar met een gehaktbal erbij of mijn zelfgemaakte vissticks is dit ook heel lekker. Voor de liefhebber zou je er ook spekjes of hamblokjes door kunnen doen. 

DSCN0917

Dit heb je nodig voor ± 3 personen:

  • 600 gr stamp aardappelen, ik koop altijd een zak kant en klaar gesneden en geschilde stamp aardappelen
  • 1 flinke broccoli
  • 250 gr cherry tomaten
  • 2 thl mosterd
  • 250 ml melk of water
  • 50 tot 75 gr geraspte kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de broccoli in roosjes en doe samen met de aardappelen in een grote pan. Breng aan de kook en kook ongeveer 15 minuten. Kijk even op de zak hoeveel tijd je aardappelen nodig hebben. Bij mij was dat 10 minuten, maar dit vond ik net te weinig dus ik heb 15 gedaan. Als je verse aardappelen gebruikt, zou ik die wat langer koken dan de broccoli. De broccoli kun je dan wat later in de pan doen. Verwarm de melk in de magnetron voor 30 seconden. Giet de aardappelen en broccoli af en stamp fijn in de zelfde pan. Voeg de melk toe en roer tot een puree. Roer de rest van de ingrediënten erdoor heen en breng op smaak met zout en peper. Verwarm goed en serveer met vlees of vis.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Stamppot met broccoli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s