Rode curry met pompoen

DSCN0937

Nu de zomer toch echt op zijn eind loopt en het kouder begint te worden mogen we ongestoord de pompoen weer in huis halen. Behalve dat je hem heerlijk kunt roosteren of er soep van maakt, kun je er natuurlijk ook curry mee maken. Hij is heerlijk warm, zacht en zoetig van smaak en dus de ideale basis. De curry kun je natuurlijk zelf maken met je eigen kruiden, maar in dit geval heb ik een curry pasta gebruikt. Er zit heel veel smaak aan en het is makkelijker voor de mensen die niet zo heel veel verschillende kruiden in huis hebben. De combinatie van de (pittige) curry met de zachte pompoen is echt heerlijk. De kip die er in zit kun je makkelijk vervangen of weg laten voor de vegetarische eters onder ons. Ik maak deze curry eigenlijk altijd met rijst, maar naan brood kan ook erg lekker zijn.

DSCN0936

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 flespompoen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el rode curry pasta (ik gebruik altijd Patak)
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml warm water
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 kipfilets
  • peper en eventueel zout

Zo maak je het:

Schil de pompoen en verwijder de zaadjes en draden. Snijd hem in blokjes van ongeveer 1 tot 2 cm. Was de paprika en snijd hem in reepjes. Pel de ui en snijd hem in dunne halve ringen. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Snijd 2 kipfilets in blokjes van 1 tot 2 cm op een aparte snijplank.

Verhit wat kokosolie in een diepe pan met dikke bodem en bak de kipfilet een minuut of 3. Haal uit de pan en voeg eventueel nog wat kokosolie toe als de pan te droog is. Voeg de ui toe en bak een minuut. Doe de curry pasta erbij en bak nog eens 1 of 2 minuten tot de ui zacht is. Pers de knoflook erboven uit en bak 30 seconden. Doe de pompoen en paprika erbij en bak 5 minuten mee. Doe de kokosmelk en het warme water erbij en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 tot 15 minuten zachtjes koken op laag vuur en roer regelmatig. Kijk even hoe lang je pompoen nodig heeft. Na 10 tot 15 minuten moet hij nog net niet gaar zijn. Haal de deksel van de pan en voeg de kikkererwten toe samen met de gebakken kip. Laat nog 5 minuten koken. Laat de deksel er af als je vind dat het te nat is, anders kun je de deksel er weer op doen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Ik heb hierbij geen zout gebruikt omdat de pasta al zout genoeg was, maar dat is geheel je eigen smaak. Serveer met rijst en/of naan brood.

Eetsmakelijk!

4 gedachten over “Rode curry met pompoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s