Vissticks met een polenta jasje.

DSCN0900

Hebben jullie dat ook altijd dat je kant en klare vissticks vaak uit elkaar vallen en een slappe korst hebben? Ik dus wel in ieder geval. Deze zelfgemaakte variant is in dat opzicht een stuk beter! Ik heb nog nooit vissticks op waarvan de korst zo krokant was als deze. De vis die ik gebruikt heb komt ook nog gewoon uit de vriezer. Misschien denk je nu: goh wat kan die perfect gelijke repen snijden zeg! Maar om eerlijk te zijn kwam de vis perfect vierkant gesneden uit de verpakking haha. Wat het in repen snijden wel heel makkelijk maakte. Als tip geef ik jullie mee dat het snijden het makkelijkste gaat als je vis nog niet helemaal ontdooit is. Tijdens het maken van de korst probeer ik altijd 1 hand voor het droge en 1 hand voor het natte te gebruiken. Helaas ben ik hier niet zo goed in en werd het bij mij een zootje in de keuken haha. Maar het is tenminste wel een excuus om een keer met je eten te mogen spelen toch?

DSCN0906

Dit heb je nodig voor ± 8 vissticks:

  • 200 gr witvis
  • 100 gr polenta
  • 50 gr paneermeel
  • 2 eieren + een klein scheutje water
  • 100 gr bloem
  • zout en peper
  • 1 thl paprikapoeder

Zo maak je het:

Snijd de vis in gelijke repen van ongeveer 2 cm breed. Doe de bloem in een kom of diep bord en zet apart. Breek de eieren in een kom of diep bord en kluts met een klein scheutje water los. Doe als laatste de polenta, paneermeel, paprikapoeder, zout en peper in een diep bord of kom. Bedek eerst de vis met een laagje bloem. Gevolgd door het ei en sluit af met een laag polenta mix. Leg de visstick op een bord en volg de zelfde stappen tot de vis op is. Verhit een koekenpan met 2 el olie en bak de vis in 8 tot 10 minuten op niet te hoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer bijvoorbeeld bij een lekkere stamppot. Op een broodje is het ook erg lekker.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Vissticks met een polenta jasje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s