Chili con carne

DSCN0872

Zo op z’n tijd is een kom Chili con carne echt comfort food. Je kan het op allerlei verschillende manieren eten. Deze avond aten wij het met rijst en crème fraiche. Maar wat dacht je van wat geraspte kaas of tortilla chips zodat je nacho’s uit de oven kunt maken. Terwijl ik dit typ heb ik dit net gegeten, maar als ik er aan denk heb ik er nog steeds trek in (en dat terwijl ik al vol zit haha). Er is gewoon iets aan Chili con carne samen met crème fraiche wat gewoon super lekker is. Of doe er wat zoete aardappel door met wat avocado ernaast om het wat spannender te maken. Het kan allemaal en ik laat het aan jullie fantasie over.

DSCN0874

Dit heb je nodig voor ruim 4 personen:

 • 500 gr rundergehakt
 • 1 rode paprika
 • 1 flinke ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 blik kidney bonen
 • 1 blik zwarte bonen
 • 1 klein blikje mais
 • een klein blikje tomatenpuree
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • 1 thl gedroogde oregano
 • 1 thl paprika poeder
 • 1/2 thl chili poeder
 • 2 thl cacao poeder
 • zout en peper
 • 125 ml creme fraiche

Zo maak je het:

Verhit een grote diepe braadpan. Was en snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Spoel de bonen en mais goed af en laat uitlekken. Bak het gehakt in de voorverwarmde pan goed rul en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook een minuut en voeg de paprika toe. Bak nog eens 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roer een minuutje goed door zodat het zijn zuurheid kwijt raakt. Meng er vervolgens de kruiden door. Voeg 2 blikken tomatenblokjes toe. Vul de helft van 1 blik met water en voeg bij de rest in de pan. Roer door en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 tot 15 minuten zacht koken op laag vuur. Haal de deksel van de pan en voeg de bonen en mais toe. Verwarm goed door en breng op smaak met zout en peper. Doe er op je bord wat crème fraiche over en serveer bijvoorbeeld met rijst.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Chili con carne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s