Wentelteefjes met kaneel

DSCN0867

Dit is zo’n typisch gerecht wat we eigenlijk veel te weinig eten (ik tenminste dan). Maar ik begrijp niet precies waarom, want vaak heb je de meeste ingrediënten al standaard in huis. Het is super snel om te maken en ook heel erg lekker! Zeker als je er wat lekkere dingen aan toevoegt zoals kaneel en/of fruit. Via dit recept wil ik jullie aansporen om dit vaker te maken, bijvoorbeeld bij de lunch als je geen zin hebt in je standaard boterham met kaas of worst. Maar het kan ook heel goed bij een uitgebreid ontbijt op zondag ochtend, of wanneer je dat uitgebreide ontbijt ook doet.

Ik kan me nog herinneren wanneer ik dit voor het laatst thuis at. Dat was toen ik mijn melktanden nog aan het wisselen was. Ik at dit toen met verse aardbeien en had tijdens het kauwen ineens een voortand op mn tong liggen. Ik schrok eerst omdat ik dacht dat het heel erg bloedde, maar dat was natuurlijk gewoon het sap van de aardbeien haha. Dit recept is mijn eigen versie en doet me denken aan toen. Dat is wat eten en koken zo leuk maakt! Wat is jullie favoriete manier van wentelteefjes maken?

DSCN0870

Dit heb je nodig voor 2 á 3 boterhammen:

  • 2 of 3 boterhammen, ik gebruik donker bruin maar ieder ander soort kan ook
  • 1 groot ei
  • ±60 ml melk
  • 1 thl vanille extract
  • 1/2 thl kaneel

Zo maak je het:

Verhit een koekenpan met boter of olie (ik gebruik kokosvet). Breek een ei over een ruim diep bord waar je makkelijk je boterham in kunt leggen. Kluts het ei even los en voeg de melk, kaneel en vanille extract toe. Meng goed door. Haal je boterham met beide kanten door het beslag en laat 30 seconden  in je beslag liggen. Sommige mensen laten het vijf minuten liggen. Ik vind dit persoonlijk niet lekker omdat het dan te sompig is naar mijn smaak. Ik heb het liever met nog wat bite, maar doe wat jij het lekkerste vind. Leg de boterham in je koekenpan en herhaal de stappen met de tweede boterham. Leg hem vervolgens bij de andere in de pan. Bak ze aan beide kanten goudbruin op niet te hoog vuur. Dit kan best een paar minuten duren aan iedere kant, maar hou het in de gaten. Leg op een bord en verdeel er je favoriete topping over. In mijn geval was dat wat poedersuiker en een paar frambozen. Eetsmakelijk!

4 gedachten over “Wentelteefjes met kaneel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s