Courgette – aardappel schotel

DSCN0857Toen ik net begon met recepten typen, voordat mijn blog online ging, had ik een lijstje gemaakt met alle dingen die ik wilde maken. Daar stonden onder andere ook oude recepten tussen. De laatste tijd had ik daar niet veel naar gekeken en maakte ik vooral dingen waar ik gewoon heel veel trek in had en die zo mn hoofd in kwamen vliegen. Laatst bedacht ik dat het wel eens tijd was om mijn lijstje af te werken, omdat ik er anders nooit doorheen kwam. Deze oven schotel is daar dus één van.  Hij komt uit mn moeders verzameling en het viel me op dat er in dit recept kwark werd gebruikt. Ik kon me dat niet voorstellen hoe dat zou smaken. Het recept was er namelijk niet echt één die we vaak aten. Ik kon het me zelf totaal niet herinneren haha. Mijn vriend en ik hebben deze samen gemaakt en hij vond het makkelijk om te maken. Dus als hij het makkelijk vindt, vind iedereen het makkelijk haha.DSCN0859

Dit heb je nodig voor 2 á 3 personen:

  • 1 courgette
  • 1 zakje aardappelschijfjes
  • 100 ml slagroom
  • 200 gr kwark
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 thl paprikapoeder
  • 1 thl gedroogde oregano
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de courgette en snijd hem in plakjes. Vet een ovenschaal in en verdeel de plakjes aardappel en courgette er in. Bestrooi met zout en peper. Maak een saus van slagroom, kwark, zout, peper, oregano en paprikapoeder. Verdeel over de schaal en bestrooi met geraspte kaas. Bak in de oven voor 60 minuten. Dek de schaal de laatste 15 minuten af met aluminium folie als de korst te bruin wordt. Serveer dit met bijvoorbeeld een stukje vlees of een salade als je het vegetarisch wilt houden.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Courgette – aardappel schotel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s