Gehaktballen van mijn moeder

DSCN0847Waarschijnlijk ken je de smaak van gehaktballen maar al te goed. Ik kan je garanderen dat je nog nooit gehaktballen hebt gegeten die smaakte zoals deze. En mijn moeder heeft toestemming gegeven om de ‘geheime’ ingrediënten met jullie te delen. Mijn vriend heeft het laatst voor het eerste geproefd. Ik moet zeggen dat hij heel even raar keek en er echt even aan moest wennen. Nu vind hij dat ik ze vaker mag maken haha. Ik heb dit trouwens gewoon met aardappelen en groente gegeten. Een stamppot bijvoorbeeld is heel lekker.

Dit is trouwens het enige recept waar je mango in zult vinden (ik vind mango namelijk totaal niet lekker!). Je zult nu wel denken: mango? Ja echt, mango! En ik beloof je dat het geen zoete plakkerige zooi word en dat je de mango ook niet proeft (Yes!) haha. Dit was de eerste keer dat ik ze zelf maakte en ik kreeg ze met het recept van mijn moeder niet echt gaar. Het bleek later dat mijn moeder ze veel platter maakte. Ik heb de baktijd dus aangepast, maar ik kan niet 100 % beloven dat die nu ook klopt! Voor de mensen onder ons die bijvoorbeeld niet tegen eieren kunnen is dit trouwens echt het recept wat je moet proberen. Je hebt namelijk eigenlijk geen ei nodig! Ik heb het er wel bij gezet, maar zonder ei en paneermeel is het eigenlijk vochtig genoeg.DSCN0849

Dit heb je nodig voor 3 stuks:

  • ± 300 gr gehakt
  • 1 el gefruite uitjes
  • 1 el mango chutney
  • 2 thl Worchestersaus
  • een scheut ketjap
  • 1 á 2 el rozijnen
  • peper en zout
  • 1 ei losgeklopt (naar behoefte gebruiken)
  • paneermeel (naar behoefte gebruiken)

Zo maak je het:

Kneed alle ingrediënten voor elkaar en kijk vervolgens of je vind dat er nog ei of paneermeel bij moet. Ik heb het er van allebei een klein beetje bij gedaan omdat ik toen nog dacht dat het moest, maar ik vond het eerlijk gezegd niet eens nodig. Het was niet te droog en niet te nat. Ik heb ongeveer een el paneermeel gebruikt en nog niet eens een half ei bij ongeveer 500 gr gehakt (ik had meer gemaakt voor extra gehaktballen die ik heb ingevroren). Rol er ongeveer even grote ballen van en leg ze op een bord heel even in de koelkast om te rusten. Verhit een braadpan met deksel met wat boter en bak de ballen rondom bruin. Zet het vuur lager en laat ze met de deksel op de pan sudderen voor ongeveer 30 minuten (ik had eerst 20 gedaan, maar toen waren ze nog niet gaar). Keer ze zo af en toe. Kijk voor de zekerheid even of 30 minuten echt genoeg is (en vertel het me want ik wil het ook weten haha). Serveer met een lekkere stamppot van de winter.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Gehaktballen van mijn moeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s