Geroosterde groente met gekruide kalkoenfilet

DSCN0816

De ideale gezonde maaltijd met veel smaak! Echt een gerecht die bijna niet kan mislukken. De oven doet namelijk het meeste werk. Maak dit gerust met de groente die je zelf lekker vind. Ik wilde graag mijn zoete aardappel op maken en heb de rest er om heen bedacht. De kalkoen vond ik een leuke variatie in plaats van elke keer die kip filet. Dus als je eens een ander stukje mager vlees wilt eten? Probeer dan eens kalkoen. Het voordeel is dat je dit behalve filet ook in plakken kan kopen zodat het sneller klaar is. In dit geval heb ik gewoon 1 grote kalkoenfilet gekocht voor ons twee.

DSCN0813

Dit heb je nodig voor 2 personen:

 • 2 zoete aardappels (of 1 hele grote)
 • 1 courgette
 • 1 gele paprika
 • 250 gr champignons
 • 1 el olijf olie
 • 2 thl gedroogde tijm
 • zout en peper

Voor de kalkoen:

 • 1 grote kalkoenfilet
 • 1 el olijfolie
 • 1 thl garam masala
 • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 graden. Schil en was de zoete aardappel en snijd in stukken van ± 2 cm. Was en snijd de paprika en courgette ook in stukken van 2 cm. Snijd het niet te klein, je wilt wel een beetje structuur over houden. Halveer de grote champignons en laat de kleine heel. Doe alles in een braadslee en voeg olie, tijm, zout en peper toe en meng door elkaar. Zet in de oven voor 40 minuten en schep halverwege goed om.

Besprenkel ondertussen de kalkoenfilet aan beide kanten met zout, peper, garam masala en olie en wrijf goed in. Verhit een gril pan of koekenpan en bak de kalkoenfilet goudbruin en gaar. Je hoeft geen olie toe te voegen omdat je dat al hebt gedaan op de kalkoenfilet. Mijn filet was redelijk dik dus duurde het zeker 15 minuten voor het gaar was. Zet het vuur dus na een paar minuten wat lager, anders is de buitenkant straks zwart en de binnenkant half rauw.

Haal de groente uit de oven en prik met een mes in de zoete aardappel om te kijken of hij gaar is. Anders kun je hem nog een paar minuten langer in de oven laten (zorg wel dat alle groente en aardappel ongeveer even groot zijn zodat het rond dezelfde tijd gaar is). Snijd de kalkoen in plakken en verdeel samen met de groente over de borden.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Geroosterde groente met gekruide kalkoenfilet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s