Sushi Bowl

Wat doe je als je trek hebt in sushi maar geen zin hebt om zelf te staan rollen of om uit eten te gaan? Dan maak je sushi bowl! Je hebt echt alle voordelen van sushi zonder al het werk en het smaakt hetzelfde. Echt overheerlijk!  Ik had laatst een heleboel gerookte zalm over van mijn verjaardag en ik wist dat er nog nori vellen in de kast lagen. Ik had bijna alles in huis en hoefde alleen nog wat avocado te halen. Nu weet ik dat dit één van de lievelingsgerechten van mijn vriend is. Ik kon er dus niet langer omheen. Zeker aangezien ik er al de hele week naar uit keek en dit de ideale kans was. Dus voor de sushi lovers onder ons: Maak dit en laat me weten wat je er van vond!

DSCN0794

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gr sushi rijst (gewone witte rijst kan ook maar deze is wat minder plakkerig)
  • 1 el rijstwijnazijn (of gewone witte wijn azijn als je dit niet kunt vinden)
  • 1 kleine thl suiker
  • soja saus
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr gerookte zalm (verse tonijn is ook super lekker maar een beetje duur, leef je uit zou ik zeggen haha)
  • 1 vel nori
  • eventueel wat sesam zaadjes om te garneren

Zo maak je het:

Was de sushi rijst en volg de aanwijzingen op de verpakking. In mijn geval was dat 200 gr rijst op 300 ml water (de hoeveelheid rijst met water weet ik niet precies meer maar dat verschilt per verpakking). Breng de rijst met koud water aan de kook en kook 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Zet na 10 minuten het vuur uit en laat 15 minuten staan zonder de deksel op te tillen! Haal de deksel er af en roer de azijn en de suiker erdoor met een vork en laat afkoelen.

Snijd de avocado en de komkommer in blokjes en de zalm in stukjes. Halveer een vel nori 2 maal zodat je vier lange repen hebt. Snijd deze in smalle reepjes (of scheur de nori gewoon in stukjes als je heel lui bent haha). Doe de rijst in een kom en verdeel de zalm, avocado, komkommer en nori erover en besprenkel met sesam zaadjes. Serveer de soja saus ernaast en voeg aan tafel zoveel toe als je zelf lekker vind.

Wat is jullie favoriet in een sushi restaurant? Mijn favoriet is de california roll of zo’n grote hand roll met verse tonijn.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Sushi Bowl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s