Romige avocado-spinazie spaghetti met geroosterde tomaten

DSCN0820Vandaag eens een hele andere bereiding van avocado. Één die je misschien niet zo snel zou verwachten. Ik heb namelijk een pasta saus gemaakt van avocado. In de titel staat romig, maar room komt er totaal niet aan te pas. Nu is avocado natuurlijk wel vet, maar wel een gezond vet. Dus samen met de rest van de ingrediënten is dit een tamelijk gezond recept. Ik moet wel toegeven dat het een vrij aparte smaak is waar je wel van moet houden. Het is vrij mild en de tomaat geeft er net een prettig zuurtje aan. Maar  je moet het gewoon een keer moet proberen. Dat kan nooit kwaad toch? Ik gebruik hier trouwens weer mijn food processor, maar je kunt deze saus ook heel goed met een staafmixer maken. Ik had de saus per ongeluk helemaal gemaakt en minder pasta gekookt, maar wij vonden het niet zo erg. Het ligt er maar net aan hoeveel saus je wilt. De volkoren pasta is wel machtig dus misschien kun je er met 300 gr zelf wel met 4 personen van eten.DSCN0821

Dit heb je nodig voor ± 3 personen:

 • 450 gr cherry tomaten
 • 300 gr volkoren spaghetti
 • 1 ui
 • 2 knoflook teentjes
 • 450 gr spinazie
 • 1 grote avocado
 • 60 gr Griekse yoghurt
 • een bos basilicum
 • snufje suiker
 • olijfolie
 • zout en peper
 • geraspte kaas voor er overheen

Zo maak je het:

Verhit de oven voor op 190 graden. Doe de tomaten in een ovenschaal en meng met olijfolie, zout, peper en suiker. Rooster voor 20 tot 25 minuten en hussel halverwege om.

Snipper een ui en hak de knoflook fijn. Kook de pasta en bewaar wat kookvocht. Verhit een andere pan en bak de ui in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Zet het vuur uit en doe het spinazie mengsel, samen met de avocado, yoghurt, zout en peper in een food processor (of blend met een staafmixer) en blend tot een saus. Voeg wat kookvocht toe als de saus te dik is. Giet de pasta af en doe terug in de pan samen met de saus en meng goed. Verwarm het niet teveel. Je hebt namelijk kans dat de avocado of de yoghurt gaat schiften en dat is niet de bedoeling. Garneer met basilicum en de geroosterde tomaten en maak af met geraspte kaas als je wilt.

Eetsmakelijk!

2 gedachten over “Romige avocado-spinazie spaghetti met geroosterde tomaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s