Review: Magimix 4200 XL foodprocessor

DSCN0787

Misschien hebben jullie het al een beetje opgevangen, maar ik heb eindelijk een food processor gekocht! Aangezien ik zonder werk zit, ging het sparen natuurlijk niet echt hard. Ik spaarde van het geld dat ik verdiende bij het schoonmaken bij mijn oma. Ik heb er geloof ik ook echt een jaar over gedaan en dat is niet overdreven. Toen mensen vroegen wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben, was mijn antwoord vrijwel hetzelfde: geld, want ik wil een food processor kopen!

Serieus de dag na mijn verjaardag gingen mijn vriend en ik gelijk naar de winkel om hem op te halen en een week later gebruikte ik hem voor het eerst. Ik heb hem gehaald bij Kookpunt in Rotterdam. Een hele goede winkel waar ze letterlijk bijna alles verkopen wat je kunt bedenken op keuken gebied (inhoud dan, geen aanrecht ofzo haha). Een ze hebben een webshop! In dit artikel vertel ik jullie wat ik er tot nu toe  van vind. Ik heb nog niet alles uitgetest, dat duurt nog wel even, maar ik kon gewoon niet wachten met schrijven haha. Misschien dat er later nog een update over komt of dat ik jullie er over vertel in een bepaald recept ofzo. DSCN0784

Wat word er beschreven over het apparaat (samenvatting):

De professionele keukenhulp voor thuisgebruik. Magimix Cuisine 4200 XL mat chroom is een geruisloze mixer voor het zwaardere werk. Probleemloos snijden, raspen, kloppen, kneden of pureren, of je nu voor twee of voor twaalf personen wilt koken.

De behuizing bestaat uit hoogwaardig kunststof en is afgewerkt in mat chroom. De machine laat zich met slechts drie knoppen bedienen. Extra grote invoerbuis zorgt ervoor dat je niet alles hoeft te snijden.

De details op een rijtje:

 • vermogen: 950 watt
 • inhoud mengkom: 3 liter
 • Pulse functie
 • anti slip voetjes
 • 30 functies
 • onderdelen zijn vaatwas machine bestendig

Meegeleverde accessoires:

 • mini mengkom
 • mini mes
 • medi mengkom
 • stalen mes
 • deegmes (vernieuwd ontwerp voor luchtiger deeg)
 • eiwitklopper
 • spatel
 • 2 mm raspschijf
 • 2 mm plakjesschijf
 • 4 mm raspschijf
 • 4 mm plakjesschijf
 • receptenboek
 • opbergbox voor accessoiresDSCN0818

Wat vind ik er van:

Tot nu toe vind ik hem helemaal geweldig! Ik heb op de werking nog geen negatief punt kunnen ontdekken. De mengkom is lekker groot dus alle ingrediënten passen er met gemak in. Mijn schoonfamilie is redelijk groot dus ik heb daarom ook voor de 4200 XL gekozen, je kunt dan voor een grotere hoeveelheid mensen koken. Tot nu toe heb ik nog niet echt hele harde dingen in mijn food processor gedaan, maar wat ik tot nu toe merk is dat alles met gemak gepureerd en gemengd wordt en het gaat nog snel ook. Met mijn staafmixer of blender lukte het gewoon niet zoals ik wilde. Mijn staafmixer was niet sterk genoeg en mijn blender lekte enorm erg waardoor ik hem niet eens durfde te gebruiken. Er is een recept die finaal mislukte omdat ik het gewoon niet goed glad kreeg. Binnenkort ga ik het weer eens proberen, maar dan met mijn nieuwe foodprocessor. Ik kijk er nu al naar uit! Dit apparaat is een alles kunner, want voor mijn gevoel kun je met dit apparaat een heleboel andere vervangen. Hij heeft geen rare vorm dus je kunt hem makkelijk in de hoek op je aanrecht laten staan.

De pluspunten:

 • pureert egaal zonder grote stukken achter te laten
 • je hoeft bijna niet met je spatel de randen schoon te maken halverwege het mixen.
 • het is snel
 • hij kan makkelijk op je aanrecht blijven staan.
 • handige opbergdoos waar de afdrukken inzitten zodat je precies weet waar dat ene onderdeel vandaan kwam. Op die manier loop je niet te klungelen (erg fijn voor zo’n onhandig persoon als ik)
 • 30 jaar garantie! Kun je nagaan dat ik op mijn 50ste nog steeds garantie heb voor dat ding haha.
 • Je kunt onderdelen bij kopen. Al weet ik niet of je daar ook een opberg methode bij krijgt.

Minpunten:

 • Er staat dat de onderdelen in de vaatwasser mogen, maar dat mag maar tot 40 graden. De laagste stand op mijn vaatwasser is 60. Daarnaast word er afgeraden om je spullen door de vaatwasser te laten drogen. Pluspunt is dat het gelukkig wel vrij makkelijk af te wassen is.
 • De spatel die er bij geleverd zit heeft een recht uiteinde. De kom is rond, wat het lastiger maakt om randen schoon te maken.
 • Er wordt gezegd dat het apparaat stil is, wat ik niet echt het geval vind. Nu had ik ook niet anders verwacht dus het maakt mij niet uit haha.
 • Als laatste iets waar de winkel zelf niets aan kan doen, maar ik zet het er toch bij: De gebruiksaanwijzing en het recepten boekje waren Franstalig en het ging over een blender… gelukkig had ik na een mailtje naar de winkel het goede boekje binnen een week in de brievenbus. Dat is dan wel weer een pluspunt en goede service!

Heb ik je na mijn verhaal overgehaald? Kijk dan gerust even op hun website. Dit artikel is trouwens niet gesponsord maar puur mijn eigen mening en ervaring!

4 gedachten over “Review: Magimix 4200 XL foodprocessor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s