Ontbijt smoothie met blauwe bessen en havermout

DSCN0801

Nu ik eindelijk na lang sparen een foodprocessor heb kan ik eindelijk weer smoothies maken! Ik had wel een blender die we ooit gekregen hadden maar die lekte als een malle. Op het moment dat ik ervocht in deed liep het aan de onderkant bijna net zo hard weer naar buiten. Nogal gevaarlijk vond ik. Ik zag het al voor me dat dat ding ontplofte ofzo als ik het aan zou zetten haha. Dit recept stond dus al een tijdje op mijn lijstje en eindelijk was het zover. En wat ging het makkelijk en snel! Een review over mijn foodprocessor komt nog een keer online. Ik moet hem eerst even goed testen met verschillende dingen. Maar hiervoor is hij alvast geslaagd! Laat het me weten of jullie meer smoothie recepten willen zien.DSCN0807

Dit heb je nodig voor 2 glazen:

  • 250 ml yoghurt
  • 125 ml koud water
  • 1 banaan
  • 125 gr bevroren blauwe bessen
  • 3 el havermout
  • 1 el honing
  • 1/2 – 1 thl kaneel

Zo maak je het:

Doe de yoghurt (ik gebruik magere yoghurt omdat die lekker vloeibaar is) en het water in je blender of foodprocessor. Voeg een banaan in stukken gebroken toe samen met de bevroren blauwe bessen. Ik gebruik de helft van de blauwe bessen uit een pak uit de diepvries maar verse ingevroren bessen kunnen ook natuurlijk. Voeg de havermout toe en breng op smaak met honing en kaneel. Blend alles goed door elkaar en fijn en voeg nog wat water of yoghurt toe als je het te dik vind. Garneer eventueel met wat extra blauwe bessen of havermout als je dat lekker vind.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Ontbijt smoothie met blauwe bessen en havermout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s