Rode kool met appel en rookworst

DSCN0621Vandaag weer een recept van thuis. We aten dit vaak in de winter. Ik keek hier altijd naar uit omdat mijn moeder er altijd aardappelpuree bij maakte. Iets wat altijd al favoriet was bij mij. Net als de rookworst trouwens, die bewaarde ik altijd voor het laatst. Bij de aardappelpuree hoopte ik altijd dat er wat overbleef zodat ik dat uit de pan kon eten (zelfs als ik eigenlijk al vol zat, het was gewoon onweerstaanbaar haha). Waarschijnlijk zijn hier vast wel lezers die ongeveer hetzelfde deden. Bijvoorbeeld je stukje vlees als laatste opeten omdat die het lekkerst was. Ik kan me niet voorstellen dat je deze rode kool ook met iets anders kan eten dan aardappelpuree, maar varieer gerust!DSCN0618

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 appel, in blokjes
  • 1 rookworst van ongeveer 250 gr, in plakjes
  • 2 el olie
  • 500 gr panklare rode kool, gewoon uit een zak of pot
  • 1/2 zakje hachee kruiden
  • 1 el witte wijn azijn
  • 1 el jam, bijvoorbeeld aardbei
  • eventueel zout en peper

Zo maak je het:

Verhit de olie in een diepe pan of wok en bak de ui 2 minuten tot het glazig is. Schep de appel erdoor, bak heel even mee en voeg daarna de rode kool toe. Bak de rode kool ongeveer 3 minuten op halfhoog vuur. Roer vervolgens de hachee kruiden en de azijn erdoor en bak nog eens 2 minuten. Voeg de worst toe en warm goed mee. Proef goed of er nog zout en peper door moet en of het niet te zuur is. Mijn moeder deed er soms nog een beetje jam door zodat het een klein beetje zoetig werd. Dit stond niet in haar recept dus ik merkte het pas toen ik het zelf ging maken. Ik vond het namelijk heel gek dat het bij mij anders smaakte dan dat ik gewend was.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Rode kool met appel en rookworst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s