Mais soep van mam

DSCN0616 Deze soep is al jaren één van mijn favorieten. Lekker warm, van te voren te maken en heerlijk romig. Als ik trek heb ik soep, dan is dat meestal deze. Jammer genoeg aten we deze soep niet zo heel vaak vroeger. Al kan het ook zo zijn dat dat mijn mening was en dat ik het gewoon heel vaak wilde eten haha. Dit was bij ons echt een ‘zaterdag recept’. De zaterdag was bij ons altijd de makkelijke avond waar we gewoon op de bank aten. Of op de grond zoals ik altijd deed. Het recept is voor 4 personen, maar als we dit met zijn tweeën eten maak ik hem gewoon helemaal. Niet dat we nou zo veel eten, maar gewoon zodat we het de volgende dag als lunch kunnen eten. Je kan deze soep ook gewoon invriezen, maar bij ons haalt ie de vriezer vaak niet haha. Serveer er eventueel wat gebakken stokbrood bij.DSCN0614

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 ui, fijngehakt
  • 75 gr roomboter
  • 75 gr bloem
  • 1 liter groente bouillon
  • 250 – 500 ml melk
  • 3 tot 4 tomaten, in blokjes (de zachte binnenkant hoef je niet te verwijderen)
  • 1 1/2 thl kerriepoeder
  • 1 1/2 el tomatenpuree
  • 1 tot 1 1/2 blik mais, uitgelekt (ik gebruik vaak een groot en een klein blik)

Zo maak je het:

Verhit de boter in de pan. Dit lijkt veel boter, maar dit heb je nodig voor de binding met de bloem straks. Fruit de ui een paar minuten tot het glazig is. Voeg de bloem en kerrie poeder toe en roer goed. Voeg hierna de tomatenpuree toe en roer 2 tot 3 minuten tot de bloem wat gaar wordt en de puree zijn zuurheid verliest.

Giet de bouillon erbij en roer met een garde tot de klontjes weg zijn. Raak niet in de war van de stukjes ui, die krijg je natuurlijk niet weg haha. Laat dit 10 minuten zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Roer na 10 minuten even goed door en voeg 250 ml melk toe samen met de tomaat en de mais. Als je soep te dik is kun je meer melk toevoegen. Soms gebruik ik gewoon alle 500 ml, dat verschilt per keer. Kijk gewoon even hoe jij het lekker vind. Breng je soep op smaak met zout en peper en laat nog 5 minuten koken.

Eetsmakelijk!

2 gedachten over “Mais soep van mam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s