Tonijnsalade op brood

DSCN0576 Dit recept is van een vriendin en ik heb haar gevraagd of ik het mocht gebruiken. Het is eigenlijk een recept dat per toeval is ontstaan op vakantie. We hadden stokbrood over en wilde dat graag voor de lunch gebruiken. Maar op vakantie wil je wel eens wat anders dan de standaard kaas of worst. Uiteindelijk kwam ze hier op uit. Het was zo geslaagd dat ze het meteen voor me op schreef en ik maak het nog regelmatig. Het is anders dan de tonijnsalade in de winkel, maar dat is juist lekker. Het is wat zoetig door de maïs, maar de zilveruitjes en de augurkjes maken het weer wat zuurder.DSCN0582Dit heb je nodig voor 2 á 3 personen:

  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 4 kleine augurkjes
  • 70 gr maïs (ongeveer de helft van een klein blikje)
  • ± 10 zilveruitjes
  • 1 tomaat
  • 2 tot 3 el mayonaise (ik gebruik hier mayo op yoghurt basis)
  • 1/2 thl kerriepoeder
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de tomaat en de augurkjes in kleine stukjes en doe in een kom. Ik snijd ze meestal ter grote van de maïs. Halveer de zilveruitjes of snijd ze in vieren als ze vrij groot zijn. Doe samen met de maïs en de tonijn bij de rest in de kom. Voeg de mayo, kerriepoeder, zout en peper toe en meng goed. Begin met 2 el mayo en kijk of je de substantie goed vind. Voeg eventueel een 3e toe als dat nodig is. Zet een half uurtje in de koelkast. Lekker met stokbrood of gewone boterhammen. Met deze hoeveelheid kun je 6 boterhammen beleggen (2 op elkaar).

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Tonijnsalade op brood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s