Broccoli uit de wok met kerrie en ei

DSCN0661Dit gerecht komt wel eens naar boven als ik mijn aardappelen/groente/vlees dag eens op wil pimpen. We aten dit thuis eigenlijk al jaren en om de zoveel tijd komt het weer boven drijven. Het is niet moeilijk en duurt ook niet al te lang om te maken. In ieder geval niet langer dan de gewone tijd om je groente te koken.DSCN0659

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 hardgekookte eieren, in kleine blokjes
  • 600 gr broccoli, in roosjes
  • 2 el olie
  • 1 teentje knoflook, geperst,
  • 2 thl kerriepoeder
  • 100 ml water
  • een paar druppels citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verhit de olie in de wok en bak de broccoli samen met de kerriepoeder en de knoflook 2 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat de broccoli in 5 minuten gaar worden met de deksel schuin op de pan. Haal de deksel van de pan en laat het resterende vocht 1 minuut inkoken tot je ongeveer een el overhoud. Roer de eieren erdoor en breng alles op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap. Laat alles even goed warm worden en serveer met bijvoorbeeld gebakken krieltjes en een stukje vlees naar keuze.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Broccoli uit de wok met kerrie en ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s