Quesadilla’s met zoete aardappel en zwarte bonen

DSCN0668Zo vaak zag ik deze dingen voorbij komen, maar ik durfde het nooit te maken. Laten we maar zeggen dat ik niet bekend sta om mijn handigheid… Ik was veel te bang dat het uit elkaar zou vallen tijdens het omdraaien en finaal zou mislukken. Toch heb ik het geprobeerd nadat ik wat inspiratie had opgedaan op pinterest. Ook had ik nog wat zoete aardappel over die ik gelijk kon gebruiken. Ik kon er dus gewoon niet langer omheen. Het resultaat was heerlijk! Ik maak dit vaak tijdens een feestje, maar het kan ook heel goed als lunch of avondeten.

Ik heb deze foto’s al een tijdje geleden gemaakt en heb ze inmiddels vaker gemaakt. Ik heb ook geprobeerd om ze op mijn tosti-ijzer te maken (zo een met van die grill platen erin) Werkte perfect! Alleen is mijn apparaat een beetje versleten want bij de tweede tortilla werd hij veel moeilijker bruin. Misschien in de toekomst eens een nieuwe aanschaffen. Maar als je er één hebt die wel goed werkt zou je het eens kunnen proberen. Super handig dat je hem dan niet om hoeft te draaien.DSCN0672

Dit heb je nodig voor 6 tot 8 stuks:

 • 6 tot 8 grote tortilla’s
 • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
 • 1 kipfilet
 • 3 middelgrote zoete aardappels
 • 1 zak verse spinazie
 • 1/2 thl chilipoeder
 • 1/2 thl komijnpoeder
 • 1 thl oregano
 • zout en peper
 • een zakje geraspte kaas
 • crème fraiche of Griekse yoghurt als topping

Zo maak je het:

Schil de aardappel en snijd ze in stukken. Kook ongeveer 15 tot ze goed gaar zijn. Giet ze af en stamp ze fijn samen met de kruiden. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes van een cm en bak in een koekenpan met olie gaar. Haal uit de pan en voeg samen met de zwarte bonen bij de aardappelpuree. Voeg eventueel meer kruiden toe naar smaak.

Beleg een tortilla voor de helft met wat van het mengsel (niet te dik) en laat een rand van een cm over. Leg hierop wat spinazie en een hand geraspte kaas. Vouw de andere helft van de tortilla erover en druk wat aan. De kaas zorgt er voor dat deze helft blijft plakken als het gebakken is. Ga zo door tot de vulling op is.

Verhit dezelfde koekenpan van de kip met wat olie en bak twee tortilla’s tegelijk goudbruin. Dit duurt ongeveer een minuut. Draai ze om en bak nogmaals een minuut of tot de andere kant ook bruin is en de kaas gesmolten. Ik gebruik altijd twee flinke spatels om ze om te draaien, maar je zou ook een bord kunnen gebruiken. Snijd iedere tortilla in punten en serveer met de crème fraiche of yoghurt.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Quesadilla’s met zoete aardappel en zwarte bonen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s