Bloemkool pastinaak soep met ham

DSCN0633Nu de zomer langzaam tot zijn einde loopt vond ik het wel weer kunnen om soep te maken. Ergens in een restaurant had mijn moeder pastinaak soep besteld. Ik proefde wat van haar bord en vond het zo lekker dat ik er zelf een variatie op verzonnen heb. Deze soep is heerlijk als de winter net begint of net voorbij is. Hij is lekker warm maar niet te zwaar en daarom ook ideaal als lunch de volgende dag bijvoorbeeld.DSCN0634

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 bloemkool
  • 2 grote pastinaken
  • 1 1/2 tot 2 liter groente bouillon
  • 150 gr hamreepjes
  • 2 el verse tijm
  • peper
  • wat geraspte parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Snijd de bloemkool in roosjes en de pastinaak in stukjes van 2 cm. Doe dit samen met de bouillon in een diepe pan. Ik neem hiervoor vaak mijn braadpan, omdat de soeppan die ik heb nogal overdreven groot is voor 4 personen. Voeg net zo veel bouillon toe tot de groente net onder staat. Breng dit aan de kook en kook met de deksel op de pan ongeveer 15 tot 20 minuten. Het moet zo gaar zijn dat het makkelijk te pureren is. Zet voor de veiligheid het vuur uit en pureer alles goed glad met een staafmixer. Doe het vuur weer aan en voeg de peper, ham en tijm toe en kook nog een paar minuten. Strooi er op je bord wat parmezaanse kaas over en serveer er wat stokbrood bij.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Bloemkool pastinaak soep met ham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s