Macaroni met ham en kaas

DSCN0565Als je zin hebt in comfort food maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan, dan is dit echt een recept voor jou! Het is de ideale snelle maaltijd die mijn moeder vroeger altijd maakte. Ik ben wat je noemt een ‘pan eter’ en als dit op tafel kwam kon ik het gewoon niet laten om met mijn vork in de pan te prikken. Toen mijn vriend zijn huis kocht wist ik dat ik vaak daar ging koken. Ik ben toen gelijk in het boek van mijn moeder gedoken om mijn favoriete recepten over te schrijven. Die wilde ik natuurlijk zelf ook maken! Nu deel ik er dus één met jullie en waarschijnlijk volgen er meer.

Je kunt dit recept het beste met wat gevoel maken. Het vergeeft je foutjes makkelijk om het zo maar te zeggen. Het is bijvoorbeeld niet erg als je uitschiet met de kaas, maar pas wel op met de ketchup. Die kan namelijk makkelijk overheersen. Ik doe er meestal een scheutje in, de hoeveelheid hieronder is dan ook een richtlijn. Je kunt hem dus naar je eigen smaak aanpassen. Zo doe ik er wel eens wat gesneden tomaat of room doorheen als ik die over heb. Je kunt natuurlijk ook variëren met verschillende soorten kaas. Nu heb ik dat nog nooit geprobeerd dus laat het me weten als je het hebt gemaakt!DSCN0566Dit heb je nodig voor ± 3 personen:

  • een scheutje olie of klontje boter
  • 350 gr macaroni of penne
  • 125 gr ham of kip/kalkoen reepjes
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 2 thl Italiaanse kruiden
  • 1 á 2 thl kerriepoeder
  • 1 el ketchup
  • 100/150 gr vers geraspt kaas, een beetje op gevoel

Zo maak je het:

Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Ik gebruik hier penne maar gewone macaroni is eigenlijk lekkerder. Verwarm een diepe pan met dikke bodem en voeg wat boter of olie toe. Bak de ham een minuut of 2 en voeg de kerriepoeder en Italiaanse kruiden toe. Roer even en voeg dan de plakjes champignons toe en bak goed mee tot ze gaar zijn. Bak ze zoals jij ze lekker vind. Niet iedereen wilt ze met nog wat bite. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht. Doe de pasta bij de saus en meng samen met de ketchup. Roer de kaas erdoor tot je tevreden bent en voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat romiger te maken. Het is wel lekker als het een beetje dradig is. Voeg peper toe naar smaak of laat het weg. Zout is naar mijn mening niet eens nodig vanwege de ketchup en de kaas, maar ik ben gewend niet zo heel veel zout te gebruiken.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Macaroni met ham en kaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s