Rijstsalade met Chinese kool en pinda dressing

DSCN0769Toen het eindelijk eens lekker warm zomer weer was, had ik niet zo’n zin om lang boven dat gasfornuis te hangen. Ik had wel trek in een salade maar ik wilde dan wel dat het een vullende werd. Pasta had ik de dag ervoor op en aardappel vond ik wat te zwaar met dat weer. Ik wilde iets met rijst doen en had al de ideale pinda dressing waar ik alles al voor in huis had. Natuurlijk had ik weer veel te veel groente gesneden dus het was zo veel salade geworden dat we er de volgende dag nog van geluncht hebben. Totaal geen straf natuurlijk, aangezien het ook nog lekker gezond is. Ik heb de ingrediënten niet echt gewogen. De hoeveelheden hieronder zijn dan ook een richtlijn.DSCN0768

Dit heb je nodig voor een flinke schaal:

 • 150 gr zilvervliesrijst
 • 100 gr geraspte wortel
 • 2 kipfilet
 • 4 bosuitjes
 • een halve Chinese kool
 • 50 gr pinda’s

Voor de dressing:

 • 3 el pindakaas
 • 1-2 el olie
 • sap van 1/2 limoen of 2-3 el rijstazijn
 • 1 el sojasaus
 • 1 thl sesam olie
 • 1 thl honing
 • snufje chilivlokken
 • ± 2-3 el warm water
 • zout en peperDSCN0771

Zo maak je het:

Kook de rijst, giet af en laat afkoelen. Breng (eventueel) wat kippenbouillon aan de kook en voeg de kipfilet toe. Kook de kip op een zacht vuurtje 15 minuten gaar en laat afkoelen. Als je denkt dat dit te lang is, kun je de kip na 10 minuten even controleren. Laat het water niet te hard koken, dan heb je kans dat de kip taai wordt. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en de bosui in ringen. Hak de pinda’s grof. Pluk de kip met twee vorken tot kleine stukjes.

Meng in een kommetje de pindakaas met de olie tot een egaal mengsel en voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing toe. Voeg niet gelijk de grootste beschreven hoeveelheid toe, het is beter om te eerst te proeven voor je de rest erbij doet. Ik vind hem soms bijvoorbeeld iets te dik waardoor ik er iets meer water bij doe. Meng alles goed door. Doe de afgekoelde rijst samen met de kip, kool, wortel en bosui in een schaal. Sprenkel hier de dressing over en bestrooi met de gehakte pinda’s. Meng goed voor je het serveert.

Ik vond de dressing iets te weinig dus ik voeg de volgende keer wat meer toe, maar dat is puur mijn smaak. Als je hem de volgende dag nog een keer eet zul je merken dat de smaken sterker zijn en de kool wat zachter. Nou moet ik toegeven dat ik geen geduld had om mijn rijst volledig af te laten koelen dus het kan ook daar door komen haha.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s